Udruženje 'Jedan od pet miliona' podržalo zahtev za ostavku rukovodstva RTS 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da pruža punu podršku akademskoj zajednici čiji su predstavnici danas Radio-Televiziji Srbije predali zahtev za ostavku rukovodstva te medijske kuće.

Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović je danas novinarima kazao da taj zahtev predaju zbog toga što rukovodstvo javnog servisa nije reagovalo na prethodni zahtev, od pre tri nedelje, za promenu uređivačke politike RTS.

Taj zahtev je tada potpisalo više od 140 članova akademske zajednice.

„Tražimo ostavku celokupnog rukovodstva RTS-a koje smatramo odgovornim… Imali su dovoljno vremena da odgovore, a nisu hteli. Time su pokazali da svesno krše Zakon o informisanju“, izjavio je Prvanović.

Udruženje „Jedan od pet miliona“ je u saopštenju ocenilo da „namernim prećutkivanjem istine“, javni servis ne samo da krši Zakon o javnom informisanju, već je i „direktni saučesnik režima“ u „falsifikovanju stvarnosti i obmanjivanju naroda“.

„Slobodni mediji i objektivno, potpuno informisanje temelji su svakog demokratskog društva. Za to što je ovaj temelj u Srbiji danas razoren, veliku odgovornost snosi upravo RTS“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari