Udruzenje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije: 20 000 dinara je mali deo otetog od penzionera 1foto (BETAPHOTO/Milan Timotić/MO)

Uplata oko 33 milijarde dinara ili 280 miliona evra je samo mali deo otetog od svih penzionera odsustvom ili nepotpunim usklađivanjem penzija od 2012. godine, kažu iz Udruženja.

„Država ili Aleksandar Vučić koji se na svakom koraku predstavlja kao njen vlasnik, je penzionerim dužan uvećanje svih penzija za najmanje 30 odsto jer su one od 2012. godine toliko izgubile na svojoj realnoj vrednosti“, podseća Sindikat penzionisanih vojnih lica.

Oni kažu da to svaki penzioner može primetiti kada ode u kupovinu najneophodnijih životnih potreba.

„Deo penzionera, Miloševićevih milijardera, najbolje znaju da uvećani nominalni iznosi ne znače ništa u podivljaloj inflaciji ekonomskog tigra u Evropi. Posledica toga može biti i neuobičajeno povećn broj penzionera koji odlaze na neko bolje mesto od života u Krkobabićevom zlatnom dobu. Neprekidno zahvaljivanje penzionerima lažljivog političara koji je 2014. godine, obećao da neće a zatim smanjio penzije, ne može sakriti činjenicu da je to prvi put u istoriji Srbije urađeno. Samo njegova kontrola lažovizija mu omogućava da manipulacijama starih i bolesnih građana Srbije opstaje na vlasti“, tvrde oni.

Kako kažu, moglo je oko 35 milijardi dinara potrošenih na predizbornu promociju SNS da se u 2022. godini iskoristi na zakonito podizanje najniže ili garantovane penzije za oko 600 hiljada penzionera čije penzije su manje od 20 000 dinara.

„Otetih 840 miliona evra smanjenjem penzija od 1. novemra 2014 do 30. septembra 2018. godine, kao i svaki kredit, raste na osnovu zakonskih kamata i već sada iznosi preko 1,6 milijardi evra“, zaključuje Udruženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari