Ugljanin i Kamberi kod Kurtija 1Foto: Vlada Kosova

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, šef poslaničkog kluba „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ Šaip Kamberi i narodni poslanici u Skupštini Srbije Enis Imamović, Nadija Bećiri, Mirsad Hodžić, Argije Bajrami i Selma Kučević, danas su, u Prištini razgovarali sa predsednikom Vlade Kosovo Albinom Kurtijem. Ovo je saopšteno iz kabineta kosovskog premijera.

U saopštenju se navodi da je Ugljanin zahvalio Kurtiju zbog usvajanja Skupštine Kosova rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici i na tome su „Bošnjaci veoma zahvalni što se kosovska Skupština priklonila zakonu i osudila najveći zločin u Evropi od Drugog svetskpg rata“. Rekao ja da poslanici koalicije„Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ priznaju nezavisnost i državu Kosovo“.

– Podržavaju premijera Kurtija i Vladu Kosova u njihovoj posvećenostiu zaštiti prava Albanaca u Srbiji. Štiteći prava Albanaca, štite i prava Bošnjaka – rekao je Ugljanin i dodao da je lek za rešavanje problema manjina na Balkanu, Kurtijev pristup uspostavljanja reciprociteta prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji.

Premijer Kosova je svojim gostima, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta, rekao da Srbija mora da se distancira od svoje krvave prošlosti i Slobodana Miloševića“ i da bez tog distanciranja „ne može da krene ka budućnosti i normalizaciji odnosa sa Kosovom“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ugljanin i Kamberi kod Kurtija”

  1. Distanciranje od politike Milosevica znaci ukidanje iz politike Srbije SPS,SRS iSNS te lustriranje pojedinaca,sto zahtjeva Mehanizam za Srbiju i nezavisno sudstvo.

  2. Skoro identicno razumevanje i medjusobno podrzavanje je postojalo i za vreme nacisticke okupacije, pre toga za vreme osmanske okupacije… Tako da nema iznenadjenja, ocekivano i u skladu sa mentalnim sklopom doticnih.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.