Ujedinjena opozicija Bora: Gradska vlast pravi kvote za miting podrške Vučiću 1Foto: Narodna stranka Bor

Iz Ujedinjene opozicije Bora kažu da se vlast toliko osilila da zaposlene u javnom sektoru pretvaraju u kvote za miting podrške svom lideru zakazanom za 26. maj.

Prema njihovim rečima “mnoge će naterati raznim uslovljavanjima da stave kapu sa partijskim logom i fotografisati se ispred autobusa bez obzira da li su članovi SNS-a Ili će, zbog radnog mesta, morati  to nevoljno da čine”.

“Zašto to rade? Zašto rukovodioci i predstavnici vlasti ponižavaju Borane”, upitali su iz Ujedinjene opozicije Bora.

Takođe, Ujedinjena opozicija Bora kritikovala je lokalnu vlast “zato što će dati saglasnost za prodaju dela stadiona FK Rudar radi izgradnje Šoping centra”, kao i zbog lošeg stanja u javnom sektoru uprkos subvencijama.

“Na desetoj sednici Skupštine grada, zakaznoj  za petak, 19. maj, odbornici vlasti će očigledno dati saglasnost na prodaju dela sportskog kompleksa na četvrtom kilometru. Srušiće, stadion nekadašnjeg FK „Rudar“.  Namerno su dozvolili njegovo propadanje, kao što sve čine da otežaju treninge plivačima, vaterpolistima, atletičarima… Da nije možda u planu i prodaja zatvorenog Sportskog centra”, upitali su iz opozicije.

Oni su istakli i to da kao što je Aleksandar Vučić zaboravio na predizborno obećanje od pre godinu i više dana da će posetiti Bor i pojedina sela deset dana nakon izbora, tako je i lokalna vlast zaboravila na svoja predizborna obećanja.

“Aleksandar Vučić je obećao da će se najbrže moguće  krenuti sa izgradnjom nove bolnice.  Lokalni čelnici su njegove reči to više puta ponavljali i na kraju opet sve pomerili za narednu budžetsku godinu. Ali, zašto bi se začudili. Zaboravili su oni i na železničku stanicu, nekada ponos Bora, koja je danas pretvorena u ruinu. Ne misle  ni o uništenoj  „Kapiji Bora“,  dvorcu Aleksandra Karađorđevića  u Brestovačkoj banji, zaboravili su na to da Bor ima najgore puteve  u Srbiji,  više puta najavljeno evropsko strelište da i ne pominjemo”, podsetili su oni.

Opozicionari su podsetili da su mnogi iz vlasti kao predizborno obećanje pre desetak godina hvalili izgradnju karting staze, skejt parka, mini hipodroma.

“To će sada srušiti, i ne samo to, zbog, zamislimo se, izgradnje šoping centara. Kao da nema drugih, prikladnijih lokacija.  Jer, želje partijskih prijatelja se očigledno moraju poštovati”, zaključili su iz Ujedinjene opozicije Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari