Ujedinjeni dostavili Skupštini grada Beograda 40 pitanja građana o lokalnim problemima 1Foto: Stefana Savić

Odbornička grupa „Ujedinjeni“, koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih građana (PSG) i Sindikat „Sloga“, podnela je danas Skupštini grada Beograda 40 odborničkih pitanja koje su im građani dostavili o komunalnim i lokalnim problemima u delovima grada u kome žive.

Odbornica Ana Gođevac iz SSP rekla je novinarima ispred Skupštine grada da su pitanja prikupili u prethodnih mesec dana u okviru akcije „Beograđani se pitaju“ i istakla da ih građani uglavnom smatraju velikim problemima koji utiču na njihov život.

Naglasila je da su neki od tih problema već prijavljivani, ali da gradske institucije ne reaguju, a da sami građani ne veruju da su ti problemi rešivi.

„To je jedina stvar gde se mi u celosti ne slažemo sa građanima od kojih dobijamo ova pitanja jer je svaki problem Beograđana rešiv, ali beogradska uprava odbija da ga reši iz razloga što ima drugačije prioritete“, istakla je Gođevac.

Ona je navela da se pitanja odnose na komunalne probleme, javni prevoz, dok su neka lokalna, poput napuštenih gradilišta i divljih deponija, i dodala da će oni, kao odbornička grupa, tražiti rešenja za te probleme.

Odbornik iz PSG Aleksandar Radoičić naveo je da se među 40 pitanja nalaze i zahtevi komšijske inicijative iz naselja Ćalije za izgradnju dečjeg igrališta, ili za postavljanje ležećih policajaca u Ulici Pere Ćetkovića, gde se, po njegovim rečima, automobili kreću neprilagođenom brzinom.

„To su jednostavno rešivi problemi… Građane treba uključiti u političke procese i oni treba da imaju najveću moć“, ocenio je Radoičić.

Odbornik Pavle Heđeši iz Sindikata „Sloga“ pozvao je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da zakaže sastanak sa radnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), koji po njegovim rečima, trpe mobing jer ukazuju na probleme u tom preduzeću.

On je dodao i da postoji mogućnost da poljoprivrednici sa traktorima, koji protestuju širom Srbije, dođu da blokiraju saobraćaj i u Beogradu i pozvao građane da ih podrže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari