„Ujedinjeni protiv kovida“ – pokazuje se šta je ozbiljna reakcija društva

Sagovornici Danasa o tome koliko peticija lekara može da primora vlast na ustupke

Ostavite komentar


  1. Vlast radi svoj posao u skldu sa svojim ovlašćenjima.Bira i postavlja one za koje ima većinu i podršku.To što vi i kvazi elita iz kruga dvojke koja uglavno zarade prima iz državnog budžeta zamišljate biće relevantno samo i ako na izborima obezbedite dovoljnu većinu da formirate i vršite vlast.Do tada ovi istupi pojedinaca su nebitni i irelevantni.

    1. Ti „nebitni i irelevantni pojedinci“ su za razliku od tebe i ove bagre na vlasti, obrazovani i, i te kako kompetentni. I nisu „iz kruga dvojke“ već nas ima puno i u unutrašnjosti. A to što ste od „najboljeg studenta svih vremena“, koji nikad ne bi dobio diplomu da Šešelj nije došao da predaje na fakultetu,preuzeli izraz „lažna elita“ za sve nas intelektualce koji mislimo svojom glavom, to je vaša sramota. Ali vi iz SNS ne znate značenje te reči.

      1. Mnogo ste vi obrazovani i prosvećeni kad na suprotno mišljenje vašem reagujete ad hominem optužbama i demonizovanjem sagovornika. Zato i predstavljate upravo tu kvazi elitu – od bahatosti ovih na vlasti vas razlikuje samo to što zapravo niste na vlasti.

        1. @Hana
          Srećo! U pravu ste! Jedni i drugi kvazi elita! Proklamovali sami sebe elitom, sramota! Kao kad bih napisao, da sam velik i bitan stručnjak za biologiju, a nisam! Sve se u Srbiji svelo na laž i prevaru, pro et contra! Sve je u Srbiji nestvarno, fatamorgastično…

    2. Na postenim izborima se bira vlast a ne na izborima na kojima se kradu glasovi, preti ljudima, organizuju batinasi da dovode glasace, otvoreno asistira koga da zaokruzi, zovu telefonom i prete, u zadnjih sat vremena glasanja ubacuju glasove kako bi povecali izlaznost, dok na medijima gledamo i slusamo samo JEDNO misljenje. Na takvim izborima je sekta “pobedila”. Ko je ovde irelevantan bote?

    3. @recidiv je pojam kada nesto nestane ili izcezne, a posle nekog vremena se pojavi? Kod tebe je UM izcezao i verovatno nikada nece recidivirati???

  2. Važno je da smo pokazali da imamo svoje mišljenje i da se ne plašimo. Slobodu nam mogu uzeti, ali ne mogu znanje. Opoziciju je uništilo nejedinstvo, koje je g. Olenik manifesto izlaskom na unapred lazirane izbore.Doktori su snaga, koje mnogi nisu svesni, ali postaće.

  3. Važno je da smo pokazali da imamo svoje mišljenje i da se ne plašimo. Slobodu nam mogu uzeti, ali ne mogu znanje. Opoziciju je uništilo nejedinstvo, koje je g. Olenik manifesto izlaskom na unapred lazirane izbore.Doktori su snaga, koje mnogi nisu svesni, ali postaće svesni. Za nih će tada biti kasno.

    1. U dušom i telom sam protiv diktature AV.Ali ako moram da biram izmedju AV i „gospodina“ Olenika biram manje zlo sve dok takvi poput njega govore ŠTA je dobro za gradjane Srbije diktatora AV imaćemo na grbači mnogo mnogo godina.Da se otarasiti ljudi poput Oleneka i njemu sličnim i veliki diktator će sam otići.Pobedili smo Žutu Kugu pobediće i Diktatora

  4. G.Olenik po kojem saznanju vi sebi dajete za pravo da se odreknemo KiM,imati li vi predstavu o stavu naroda.Ne pratite portale,drustvene mreze,vec verovatno samo u uskom krugu svojih istomisljenika stvarate sami sebi pogresnu sliku.Sa takvim stavom zna se u kojem vam je drustvu mesto,sa Cedom i onima koji ga kopiraju.A svi su koji su hteli su vec otisli u EU,a drzava nece jer ne zele mnogi iz EU.

  5. Zamislimo situaciju, 30.000 srpskih lekara potpisalo peticiju za neometani nastavak rada Kriznog staba Srbije?

  6. AV se, u zemlji sa kilavom opozicijom i nemotivisanim građanima, može srušiti sa vlasti tako što će se blokirati predpristupni pregovori sa EU i što će se zemlje Unije određeno vreme zatvoriti sa priliv radne snage iz Srbije. Nije ok da zbog jednog čoveka udarite sankcije celom narodu, ali sa našim podaničkim mentalitetom drugačije ne biva.

  7. gledala kraj emisije na Al djaziri , ne bune se lekari protiv vlasti nego traze drugaciji sistem rada u borbi protiv kovida, da i lekari iz bolnica budu ukljuceni u KŠ!

    1. @citalac
      Čudno, ili slučajno, ne napisaste ništa o njihovom slavlju pri otimanju hrišćanske Svete Sofije! Nije njima kroz celu historiju bilo za verovati! Poslovica kaže; nema/j/ vere u turčina! Mnoge diplomate o tom upozoravaše kroz historiju ali srbi ko srbi, tupoglavo naivni! Zato im zemlje i oni sami propadaju! „uspomene jednog janičara“ na facebook-u potražite i proučite! Počnite odatle…, nešto će i ostati u pameti!

      1. Tomo o cemu ti pricas, o Aja Sofiji ce se raspredati u celom svetu i ostace onako kako je sultan nas prijatelj uradio.
        A ovo za potpise lekara treba saznati sta potpisnici traze i ne dizati buku bez potrebe kao sto je vrh drzave napravio!

  8. Krizni stab je vec toliko izgubio poverenje stanovnistva da je jutros na Euronewsu posebno opisano detaljnije stanje u nasem zdravstvu! Sa stotinama dnevno novoobolelih, sto je cak dvostruko vise nego u susednoj Rumuniji a da ne govorimo o zemljama Schengena, sami smo sebi nedavnim „izborom“ vlasti onemogucili vise dolazak u EU bez obaveznog testa (u Austrji 143 €) i obaveznog 14-dnavnog karantina. Vize nam nisu propisali a mi smo sami sebi zabranili putovanja tamo! „Izbori“ su jasni!

  9. Kakve veze ima ovaj advokat sa zahtevima lekara? Kakvo bre Kosovo i Sarajevo, pod naslovom inicijative lekara?! Jel vi nas zezate?

    1. Eto, to je samo dokaz da su svi koji su potpisali, u suštini, potpisali ne protiv onoga što je napisano kao proglas, nego direktnu političku borbu protiv AV. Žalosno kako su naseli na odavno poznatu igru. Mnogi su dali svoj potpis nadajući se, dečje naivno, da su vanpolitički i da štite svoju struku. Nažalost, sada su samo oružje u rukama političara. Sramotno i tužno.

      1. Vi ništa niste razumeli, samo to mogu da konstatujem. Pročitajte peticiju koju su doktori potpisali. Zašto g. Gajić ne može imati veze sa peticijom lekara?

  10. Da bi se rasteretio gradski saobracaj koji je rasadnik virusa treba uvesti fleksibilno radno vreme, dvosmenski rad i rad od kuce. Za djake je lepo rekao Dr.Kon treba da odu na mini raspust – mozda i duze nego sto je receno da i oni ne opterecuju i onako krcate autobuse. Autobusima „Sardine“ mu nisu ravne

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.