Ujedinjeni za pobedu Beograda: Za nas građani nisu kapilarni glasovi i dekor na skupovima 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Predstavnik koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i član tima kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića, Zoran Alimpić izjavio je danas, tokom razgovora sa žiteljima Grocke, da ta koalicija „ne vidi građane kao kapilarne glasove i dekor na predizbornim skupovima“.

„Za nas su građani partneri sa kojima razgovaramo o budućem funkcionisanju Grada Beograda i svih gradskih opština“, rekao je Alimpić i dodao da će problemi koje građani iznose tokom neposrednih razgovora, biti rešenja nakon izbora 3. aprila.

Kako je saopšteno iz koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“, Alimpić je naveo da okupljeni u toj koaliciji veruju da se „do najboljih rešenja dolazi putem javnih rasprava, a da kada su u pitanju veliki i važni projekti, građane treba pitati i putem referenduma“.

„Građane Grocke niko nije pitao da li na svojoj teritoriji žele spalionicu smeća,  nije ih niko konsultovao ni kada je dalekovod prelazio preko njihovih kuća. Gradska vlast gleda na opštine kao na prostor od koga očekuju glasove, a građane ne  pitaju ni za šta“, rekao je Alimpić.

Stefan Ninić, zadužen za pitanja mladih u timu Vladete Jankovića je naveo da problem mladih u toj gradskoj opštini predstavlja „nedostatak sadržaja i loš gradski prevoz“.

Članica tima kandidata za gradonačelnika zadužena za poljoprivredu i ruralni razvoj Katarina Jelisavčić je istakla da je „najveći problem u poljoprivredi u Srbiji nedostatak jasno definisane strategije“.

Ona je rekla da je plan te koalicije za opštinu Grocka „izgradnja otkupnih stanica i javnih skladišnih kapaciteta za voćare iz ove opštine, kako bi se sprečile ucene trgovaca“, nastavak zaustavljene izgradnje javnog sistema za navodnjavanje.

Jelisavčević je navela i da će za poljoprivrednike u Srbiji biti kreiran novi subvencioni sistem, tako što će biti subvencionisani poljoprivrednici koji imaju do 200 hektara obradive površine sa 12.000 dinara po hektaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari