Ujedinjeni za pobedu Srbije osvojili 38 mandata u republičkom parlamentu 1foto: Stefana Savić

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije (RIK), poslanička lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ sa osvojenih 13,7 odsto glasova u Skupštini Srbije imaće 38 mandata.

Među prvih 38 imena na poslaničkoj listi, 16 je sa kvote Stranke slobode i pravde (SSP), 12 sa kvote Narodne stranke i deset iz Demokratske stranke (DS).

Sa kvote SSP-a, pored Marinike Tepić, Borka Stefanovića, Dejana Bulatovića, Jelene Milošević, Tatjane Pašić i drugih članova te partije, novi poslanici će biti i Pavle Grbović i Natan Albahari iz Pokreta slobodnih građana (PSG), Janko Veselinović iz Pokreta za promene, Željko Veselinović iz Sindikata „Sloga“, kao i nestranačke ličnosti Marija Lukić iz Brusa i Slaviša Ristić s Kosova i Metohije.

Narodnu stranku u Skupštini Srbije će predstavljati vrh te partije Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Borislav Novaković, Vlada Gajić, Stefan Jovanović, Marina Lipovac Tanasković i drugi.

Sa kvote te stranke poslanik će biti i kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković.

Poslanici iz Demokratske stranke biće Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Gordana Matković, Branimir Jovančićević, Tatjana Manojlović, Srđan Milivojević, Miodrag Gavrilović, Ksenija Marković, Nenad Mitrović i Nebojša Novaković.

Zbog nedovoljnog broja osvojenih glasova (oko 518.000) bez poslaničkog mandata će, pored ostalih, ostati i novinar Milan Jovanović, ekološka aktivistkinja iz Bora Irena Živković, ekonomista Dušan Nikezić, predsednica Pokreta slobodna Srbija Lidija Martinović, kao i predsednik SSP-a Dragan Đilas koji je bio 64. na poslaničkoj listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari