Saznajemo: Ujedinjuju se Nova stranka i "Da se struka pita", predsednik organizacije Vladimir Kovačević, bivši funkcioner Narodne stranke 1foto: Nova stranka/Da se struka pita

Nova stranka, čiji je v.d. predsednik Norbert Cvijanov, i pokret Da se struka pita (D2SP) trenutno održavaju Skupštinu na kojoj je jednoglasno izglasano ujedinjenje ove dve organizacije, čiji će predsednik biti aktuelni lider pokreta D2SP privrednik Vladimir Kovačević, nekadašnji predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke Vuka Jeremića. Organizacija će se do septembra meseca, kada je planirana promena imidža, zvati „Nova stranka/Da se struka pita“, saznaje Danas iz izvora bliskih ovoj organizaciji.

Na Skupštini je izabrano i novo rukovodstvo organizacije – Radovan Trnjakov i Dejan Pejović iz redova Kovačevićevog pokreta su izabrani za potpredsednike nove organizacije, dok aktuelni potpredsednici Nove stranke ostaće na tim pozicijama. To su aktuelni v.d. predsednik Norbert Cvijanov, kao Vladimir Vitošević.

Izabran je i predsednik Saveta Srđan Jovanović.

Aris Movsesijan, bivši predsednik Nove i osnivač stranke Zoran Živković biće samo članovi, bez funkcija.

U prvim redovima Skupštine ujedinjenja je i predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, koji je blizak Kovačevićevom pokretu.

Kovačevićev pokret i Nova su i ranije negovali dobre odnose, a spekulisalo se o njihovoj saradnji. Bivši predsednik Nove, koji je nakon izbora 3. aprila podneo ostavku, Aris Movsesijan, bio je na osnivačkoj Skupštini povodom osnivanja D2SP krajem decembra prošle godine.

D2SP je, podsetimo, planirao kandidaturu novinara Srđana Škora za predsednika Srbije, ali do te kandidature nije došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari