Ukrajinski poslanik: Zelenski će odlučiti o (ne)priznavanju Kosova 1EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko rekao je da će o tome da li će Ukrajina priznati Kosovo ili ne odlučiti predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na Kohu.

On je u „Interaktivu“ KTV podsetio da Zelenski ima većinu u ukrajinskom parlamentu i naglasio da iz razgovora koje je vodio sa poslanicima misli da mnogi od njih podržavaju takvu rezoluciju. “Najvažnija je pozicija predsednika, jer on ima većinu u parlamentu.

U privatnim raspravama, jer se Skupština nije sastajala otkako sam podneo ovu rezoluciju, tako da u privatnim razgovorima mnogi poslanici daju podršku ovoj rezoluciji“, precizirao je Gončarenko. „Nisam kontaktirao predsednika Zelenskog.

Predlog je dostavljen Skupštini i sada se o njemu treba izasniti i takva je situacija“, objasnio je on, izražavajući nadu da će zauzeti stav i podržati njegov predlog.

Upitan da li će Zelenski uskoro odlučiti da prizna Kosovo, Gončarenko je odgovorio da ne zna, napominjući da su neki to podržavaju, ali i da su neki zabrinuti za položaj Srbije i mogućnost da bi ona, posle toga, mogla priznati Donjeck i Lugansk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari