Uvrede bosanskih Srba – isprazno glumatanje

Do sada neobjavljeni delovi razgovora bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića sa stranim diplomatama

Ostavite komentar


  1. Ček, ček, naslednik Jugoslavije Srbija? Raspada se Jugoslavija i opet Jugoslavija a ne Srbija?

    1. Ne razumete šta to znači ali, nemojte se sekirati, niste jedini. Nisu razumeli ni mnogi od onih koji su „branili“ interese Srbije. Zato smo prošli „kao bos po trnju“. Nadmudrili su nas ovejani nacionalisti i šovinisti, narodi koji nikada nisu imali svoje države ali su imali više nacionalne svesti, više osećaja pripadnosti svom narodu i državi nego Srbi, koji su vekovima pokušavali da od „onih stvari“ naprave braću. Braću koja su gradeći svoje nacionalističke državolike tvorevine, optuživali Srbiju za velikosrpske imperijalističke tendencije?! Samo jedan primer, koji više govori o tima koji „nisu razumeli“ a ušli su u tim za sukcesiju i „štitili“ interese Srbije. Ambasada u Beču, dobijena posle Prvog svetskog rata, na ime reparacije, odnosno, kao deo ratne odštete Srbiji, pripala je Hrvatima?!

      1. @Zoran…***Evo još jedan primer: Čija vojska je upala do Drača,za vreme Balkanskih ratova, u sadašnjoj Albaniji kako bi dobila izlaz na Jadransko more?O „bajonet“metodama je bio upoznat ceo svet.Priča o jednoj ambasadi je minorna.

        1. U koju je to državu upala srpska vojska? Koliko ja znam u prvom Balkanskom ratu Srbija, Bugarska, Grčka i Crna Gora su zajednički napali Otomansko carstvo sa namerom da ga proteraju sa Balkana koji je to carstvo okupiralo. I Drač i čitava današnja Albanija su tada bili deo Otomanskog carstva a rat protiv njega je bio legitimni rat protiv okupatora. U momentu kada je srpska vojska ušla na prostor današnje Albanije ta država nije ni postojala. Izmišljena je i priznata tek godinu dana kasnije.

      2. Srbi vole samo braću koja igraju po njihovim notama. Kako je to, pokazala je istorija, nemoguće, ostali su na čistinu. Međutim, ni sami ne znaju što će sa svojom državom jer više „krivaca“ sa strane nema.

        1. Teška srca moram da se složim sa svime što ste napisali.Nemojte ipak potcenjivati našu potpuno nadrealnu sposobnost da nađemo ko nam je kriv,izbegnemo sopstvenu odgovornost,lekciju ne naučimo,i čudimo se što nam se istorija ponavlja.Molim se Bogu da je došlo vreme kada ćemo se okrenuti sebi i u sebe se koncentrisati

      3. Prošli smo kao bos po trnju, jer su nas vodili mitomani i demagozi, čiju ideologiju i Vi branite.
        Optuživati druge za šovinizam, a biti šovinista kao i oni je manir, koji uvek ima loš epilog.
        Ne razumem kako vam nije blam, da druge optužujte za ono što ste i sami.

      4. @U čemu je problem? Pa Srbija je pristala na taj aranžman!Niko Srbiju nije silom terao na to,i to ne bi mogao da izdejstvuje bilo ko bez pristanka vlasnika prostora ambasade a koji je deo teritorije države koja obavlja svoje poslove u inostranstvu!

      5. Zašto se stalno podmeće da je Milošević hteo „Veliku Srbiju“ kada svi znaju da je hteo „Krnju Jugoslaviju“,jer je bio Titoista.To se radi da bi se kompromitovali srpski nacionalisti(čitaj patrioti).Na žalost na to se „pecaju“ i Srbi.

  2. Ovo je vrlo koristan tekst. Vidi se koliko je Slobi bilo teško protiv celog sveta i svojih, istovremeno i da je sve dobro video šta se radi, ali šta je on sam mogao. I ko je taj ko je na njegovom mestu i to vreme mogao nešto drugo? I šta bi to drugo moglo da bude?

    Posle bitke svi su generali i to oni koji ni posle bitke ne umeju da kažu šta bi oni uradili.

    1. „Slobi je bilo teško“ draga gospođo a tko je doveo Slobu u tu situaciju i „šta je on tu mogao“ pa gospođo nije trebao pokretati ratove u svim republikama i „tko je taj koji bi na njegovom mjestu mogao nešto drugo“mogao bi svatko normalan nije se trebao svađati sa svim susjedima tj. pokretati projekt „Velike Srbije“ dopustiti maltretiranje i ubijanje nedužnih a poslije izgubljenih ratova samo skmečite pa daj budite ljudi i recite ratovali smo i izgubili a ne vi samo skmečite i tražite krivce i drugima.

      1. Srbija nije bila u ratu i to je tačno tako i bilo..Jer da je stvarno bila u ratu drugu bi ste vi pesmu pevali..šta da nas je taj Milošević stvarno sve naoružao i poslao ka vama ..mislite da bi imali nekakve šanse

    2. To nešto drugo moglo je da bude da ne šalje tenkove i vojsku (i ratne profitere) na Hrvatsku, Bosnu i Kosovo. Ali, pored mora drugih problema Srbije, možda je najveći taj što ni poslije mnogih izgubljenih bitaka nema „pametnih generala“. Vidjećemo što će sa njom biti nakon ovog „generala“ koji sebe smatra najpametnijim…

    3. Morali su se čuti „generali“ 1987 godine, a bilo ih je, pa nebi bilo „bitke“ 1995. Slobin zločin nije učinjen u jednom danu, jednom mesecu, jednoj godini, to je karijerni zločin.

    4. Srbi u Bosni nikada ne bi ušli u rat, da ih nije namagarčio Slobodan Milošević, obećavši im brz kraj rata i Jugoslaviju u kojoj će živjeti svi Srbi.
      Sa tom idejom je Radovan Karadžić pravio SDS, ako je Radovan Karadžić lagao, zašto ga nisu smenili u startu, to su mogli, jer SDS je formirao Beograd, odatle su nam poslali i Mladića, da bude načelnik štaba VRS.
      Milošević je bio jedan običan spletkaroš, mogao se prodati Srbima, ali iskusnim strancima nije, a i Srbi su ga prozreli, ali na našu žalost kasno.

  3. Znate, čitam ovo, nemam ništa protiv da se sve to „čuje“, ali se sve vreme pitam kada je, kome je ovo pričao „čika Sloba“, i zašto to nije ranije objavljeno ako je već bilo zapisano? Samo, čak i da za neupućene ima pozitivan kontekst, ove, njegove priče su post festum jedne (njenih kreatora, njegove i njegovih pomagača) propale politike u svakom pogledu! Biće, valjda, reči i o tome kako je i zašto „čika Sloba“ došao u situaciju da nam „peva te pesme“!!! Naravno da je i tada bio čitav niz „igrača“, na svim stranama! I? Mi smo dobili Vučića, naslednika glasnogovornika te „Slobine“ politike…

  4. I još da dodam. Od svih tih „uspeha“, mudrosti,…,ostali su kao „nesrušeni“ dokazi, Vučić i Dačić. Doduše, i to je neki „kontinuitet“! „I posle mene, ja“!

  5. Milosevic -tvrdokorni komunista ,izgubljen u prostoru i vremenu -nije skapirao da se desavaju ogromne promene i svojim rigidnim stavom ZAUVEK unakazio Srbiju.Ovo je samo batrganje jedne male zemlje .

    1. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.