Valjevci većinski glasali "NE" na referendumu 1Foto: Adam Radosavljević

Na osnovu zapisnika sa biračkih mesta objavljenih na sajtu RIK-a, na 118 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva, od 25.049 važećih glasova (32.93 odsto od broja upisanih), DA je zaokružilo 13.897, a NE 11.152 građana sa pravom glasa.

Na 31 biračkom mestu u samom Valjevu 7.486 građana je glasalo DA, a 8.101 građanin NE.

Prema informacijama do kojih su došli članovi valjevskog Lokalnog fronta, sam proces glasanja su pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

– Ovakvi rezultati vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost društva u našem gradu, ali i u celoj Srbiji, što je jedna od glavnih odlika decenijske vladavine režima SNS-a. Ta stranka je čak i referendumsko pitanje o promeni Ustava lišila stvarnog dijaloga, udaljavajući ga od građana, prepuštajući sve stranačkoj mašineriji i toliko puta oprobanom izbornom receptu izvođenja ljudi – poručuju povodom rezultata referenduma iz Lokalnog fronta Valjevo.

Po njima, očigledno je da ovakav način dirigovanja javnim mnjenjem sve teže prolazi.

– Najbolji primer za to je toga je opcija NE u Beogradu, ali i u mnogim urbanim sredinama Srbije, pa i u našem gradu – ističu oni.

Inače, da podsetimo, Lokalni front pre referenduma pozivao je Valjevce da izađu na njega i zaokruže opciju NE. Iz ove organizacije se zahvaljuju svim građanima koji su razumeli značaj prekjučerašnje odluke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari