Valjevski Pokret otpora izlazi na sledeće izbore 1Foto: Kolubarske.rs

„Svesno ulazimo u političku borbu sa ciljem da na sledećim lokalnim izborima pred građane izađemo sa listom na kojoj će biti imena vrednih, časnih i poštenih ljudi, ljudi koji pre svega vole svoj grad”, rekli su iz novoosnovanog udruženja Valjevski pokret otpora, piše portal Kolubarske.rs.

Ovo Udruženje su osnovali nekadašnji funkcioneri Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, koji su napustili stranku Dragana Đilasa nezadovoljni njegovom politikom nakon aprilskih izbora.

Advokat Branko Ivković, jedan od osnivača, je rekao da njihov cilj nije bio da osnuju samo još jedno od mnogobrojnih udruženja građana koje će se baviti posledicama, a ne uzrocima, kao i da neće koristiti izlizane floksule poput one „politika nas ne zanima”, niti je njihov cilj da dele sugrađane, kako to čini ovaj nakaradni politički sistem već decenijama, nego da se oni koji žele istinske promene u društvu okupe na jednom mestu.

Ivković je naveo da će delovanje Valjevskog pokreta otpora ići u dva pravca.

– Prvi je taj da ćemo se zalagati za uvođenje principa odgovornosti za sve one koji učestvuju u javnom i političkom životu ovog grada, a drugi pravac je jasan, realan i ostvariv program za bolju budućnost našeg grada. Princip odgovornosti nosilaca javnih funkcija smatramo kao neophodan korak ka uvođenja reda u Gradsku upravu, gradske ustanove, a pogotovo u javna preduzeća, a što je i osnovni preduslov za bolje funkcionisanje grada. Sve te institucije moraju prestati da budu stecište nestručnih i nesposobnih partijskih kadrova, istakao je on, a prenose Kolubarske.

Po Ivkovićevim rečima, svako ko je izabran ili postavljen na bilo koju javnu funkciju moraće da položi račun građanima ovog grada i to svako bez izuzetka.

– Svedoci smo da su do sada oni koji su uništavali ovaj grad decenijama, nakon obavljenog prljavog posla, jednostavno odlazili sa funkcija bez ikakvih posledica i sa džepovima napunjenim novcem građana Valjeva. Kako to u praksi funkcioniše naši sugrađani će videti u narednim danima jer mi nemamo nameru da ostanemo na praznim pričama već ćemo, bez oklevanja, krenuti u realizaciju svega onoga što smo danas rekli – najavio je Ivković.

Govoreći o Valjevu danas, koji je nekada bio svetionik Zapadne Srbije, Ivković je rekao da je to grad sa fizionomijom palanke, grad bez nade i budućnosti, a takvim su ga učinili oni koji su bez znanja, vizije i časti postavljeni da upravljaju našim životima, oni čiji je jedini cilj isključivo lični interes.

Jedan od osnivača udruženja Valjevski Pokret otpora Anđelka Đuričić Rakić rekla je da je udruženje nastalo na temelju velike ljubavi prema ovom gradu i volji da se menjaju stvari koje očigledno ne valjaju.

Dr Jasmina Pašić, neuropsihijatar u Opštoj bolnici u Valjevu, za razliku od Branka Ivkovića i Anđelek Đuričić Rakić, nije ni osnivač ni član udruženja Valjevski pokret otpra, ali je, kako je rekla, „danas ovde jer je prepoznala neke ciljeve za koje smatra da su ostvarivi, da možemo učiniti nešto za svoj grad i da je krajnje vreme da počnemo da postupamo u tom pravcu”, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari