NPS: Vanredni lokalni izbori u Boru su potrebni više nego ikad 1Foto: Narodni pokret Srbije Bor

Predstojeća sednica Skupštine grada Bora, zakazana za petak 15. mart, na kojoj vlast želi da donese neke nerazumne odluke samo je jedan od pokazatelja da aktuelna vlast svoju bahatost i nesposobnost želi da podeli sa građanima, kažu iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Prema njihovim rečima, prethodna sednica sa 70 tačaka dobija nastavak, tako da dnevni red ove sednice ima više od 60 tačaka.

“Sve je u funkciji  obesmišljavanja rada odbornika. Po svaku cenu žele da se debata razvodni i građani Bora ostave bez pravovremenih informacija. Neće im, uvereni smo, uspeti”, ističu iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Kažu da predlog poskupljenja komunalnih usluga u iznosu od 30 odsto, vlast želi da predstavi kao pobedu nad “nerazumnim” vođstvom preduzeća koja su tražila čak i 150 povećanja.

“Kao da je menadžmente i nadzorne odbore u tim preduzećima delegirala opozicija, a ne vlast! Pored milijardi subvencija koje godinama upumpavaju u preduzeća bez ikakvih pozitivnih rezultata, sada građanima žele da direktno zavuku ruku u džep”, kažu oni.

Kažu da je jedna od tačaka Predlog odluke o usvajanju etičkog kodeksa fukcionera lokalne samouprave, a predlažu je, kako iz Narodnog pokreta Srbije tvrde, oni koji su izglasali toliko nezakonitih odluka.

Takođe dodaju da je i ekologija, kao bolna tačka, na dnevnom redu.

“Selektivna primena Zakona o enegetici vidljiva je u 58. tački dnevnog reda. To je Predlog pravilnika o uslovima za isključenje i ponovno priključenje kupaca na sistem daljinskog grejanja. Ovim se predlogom obesmišljava postupak isključenja kupaca sa sistema i čini gotovo nemogućim bez ogromnih troškova”, objašnjavaju iz Narodnog pokreta Srbije u Boru.

Ističu da uništeni putevi za vlast nisu prioritet.

“Ulice sa ispucalim asfaltom, zapušena kanalizacija, sumnjivi projekti i javne nabavke njima nisu važne teme. Akva park je prioritet. (Ne)domaćinsko ponašanje i bahatost je, i u prethodnim primerima, vidljiva i oseća se na svakom koraku. Zato molimo građane da shvatete da je krajnje vreme da ne dozvole da ih nerazumne odluke aktuelne vlasti osiromašuju, najdirektnije urušavaju životne uslove i da im – očigledno je – vređaju intelegenciju”,poručuju oni i dodaju:

“Vanredni lokalni izbori u Boru su potrebni više nego ikad”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari