Velebit: Odnosi Srbije i Rusije na najnižem nivou

Sagovornici Danasa o izjavi ruskog ambasadora da je laž da ta zemlja agituje da SPS bude opet u Vladi

Ostavite komentar


  1. Prvo ne ocekujte od jednog ambasadora da otvoreno kaze sta misli a drugo kakav je to ministar spoljnih poslova ciji su interesi blizi jednoj stranoj drzavi nego onoj ciju platu prima! Sve je nakaradno u zemlji Srbiji!

  2. po sistemu , drz`te lopova, dok zapad kroji granice, postavlja vlade, ovde samo vicu,dosta ruskog mesanja !

  3. Ali su se zato mesali u sve ostalo.
    Mada, i to sa izborom vlada je diskutabilno, jer se svako rusko mesanje, u bilo sta predstavlja kao „bratska pomoc“, a ne kao „mesanje“. U svakom slucaju sve dosadasnje srpske vlade od 90′ su radile na tome da se Srbija ucini sto zavisnijom od Rusije (izuzimam Djindjicevu, odatle valja i onaj atentat).
    A i ove konstrukcije, ne mesamo se u izbor vlade, nego u to da neki pojedinci udju u vladu. Pa sta je to, nego mesanje? E to su vam te komicne konstrukcije o ruskom „nemesanju“.
    Mislim da su se Rusi uplasi da bi Vucic mogao da resi pitanje Kosova (kako god), i od tog trenutka, cime ce Rusi to uslovljavati Srbiju, da bi mogli i dalje nesmetano da je pljackaju, pre svega preko energenata. A tu su i geopoliticke igrarije po regionu…

    1. Znači Đinđića su Rusi ubili jer nije hteo sa njima da sarađuje. Boga mi ti si kralj. To niko do sada nije primetio.

    2. Đinđić je ubijen kada je promenio svoj stav o Kosovu. Video je da Zapad samo hoće priznanje ucenjene i slabe Srbije, a on nije hteo da pristane na to i to se i vidi u njegovom poslednjem velikom intervjuu.

    3. pa prijatelji su vas proglasili genocidnim narodom i da nije bilo rusa bili bi genocidni narod. rusi opoljackali srbiju. pa ti si biser. pogledaj ko je uzeo sve sto vredi u srbiji i dan danas uzima i naplacuje zaposljavanje i minimalce. kome radnici rade u pelenama. verovatno rusima olosu.

    1. A ti Sale naučí gramatiku ,jer se píše,da li,pa piskaraj po blatoidima a ne u
      Danasu.PS.Izjava Cankova je sasvim na mestu.

      1. Izjava Čanka nije na medtu, a ne postoji ni izreka koju je rekao. Izreka glasi „Ne veruj latinima ni kad darove nose“.

  4. Čanka treba ozbiljno uzeti u obzir jedino kada je kulinarstvo u pitanju, ali ono pravo (čvarci, slaninica, švargle, kobaje), ne političko.

  5. Stice se utisak da Rusija ima ozbiljnih problema, ne vezano sa Srbijom. Njihov, vec preteran odnos sa Turskom bi trebalo razumeti . Rusi jesu nasi prirodni saveznici, I ako su oni to zaboravili, valja ih potsetiti. Mi smo na granici izmedju istoka I zapada Evrope (iako su Rumunija I Bugarska, kao u EU), I zato moramo ostati vazni I jednima I drugima. Poruka nama je, da prestanemo da pravimo temu od necega sto nije tema

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.