Veliki broj pristalica SNS stigao u Niš na nenajavljen partijski skup, očekuju Vučića 1Foto: FoNet Aleksandar Barda

Veliki broj pristalica Srpske napredne stranke (SNS) okupio se danas oko 16.00 časova kod hale „Čair“ daa bi sačekali predsednika te stranke Aleksandra Vučića i kako bi potom prisustvovali stranačkom skupu.

Skup nije zvanično najavljen, niti je potvrđen u Gradskom odboru SNS-a.

Izvesno je da će početi u 18.00 časova i da će tema biti „izbori i stranačka pitanja“.

Ne zna se zašto mediji nisu obavešteni o skupu i zbog čega je organizacija protekla u najvećoj tajnosti.

„Javna tajna“ je da će sastanku prisustvovati ne samo članovi i pristalice SNS-a iz Niša, već Pirota, Aleksinca, Svrljiga, Leskovca, Prokuplja.

Kako agencija Beta saznaje od članova SNS, svi mesni odbori na jugu Srbije dobili su „kvote“, odnosno obavezu da na skup dovedu određeni broj ljudi, u zavisnosti od brojnosti članstva.

Svi koji su se prijavili poverenicima, dobili su ulaznice za skup sa svojim imenom i prezimenom, kao i lokaciju na kojoj su morali da se pred početak skupa jave poverenicima.

Po nezvaničnim informacijama, obavezu da dođu na skup dobili su i zaposleni u javnim preduzećima, ustanovama, gradskim i opštinskim upravama.

Zbog organizovanja skupa SNS još jutros je zatvorena ulica kod hale „Čair“ i zabranjeno je parkiranje u blizini.

Organizovanje skupa u zatvorenom prostoru, sa nekoliko hiljada ljudi, dok se epidemiloška situacija ponovo pogoršava, osudio je na društvenim mrežama veliki broj Nišlija koji smatraju da će potom naglo porasti broja obolelih od korona virusa.

U poslednja tri dana u Nišu je na korona virusa bilo pozitivno 18 osoba, a na početku meseca bilo je dana kada nije bilo ni jednog zaraženog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari