Velikić: Naprednjačka vlast je pretvorila Srbiju u mafijaški kartel

Ostavite komentar


  1. Samo mala dopuna g.Velikića… nazzi mafijaški kartel. Ako neko kaže da AV nosi sako od 4000e a murija mu sutradan upadne u kuću..wast ist das??

    1. Gospodin Velikic je zaboravio da je bio ambasador te „mafijaske drzave“ u Becu, gde je ostavio veoma izbrisive tragove. Niko ga se ne seca, kao da nikada nije ni bio ambasador. Doduse tamo je uz visoke prinadleznosti „mafijaske drzave“ lepo iskoristio vreme. Pisao je svoj roman. Pored toga, kao ambasador drzave Srbije, za cije se interese borio, uspeo je i svog sina da ostavi u Austriji i tako ga spasi od pogubnog uticaja ove mafijaske drzave. Na kraju krajeva, nesto mi govori da je Srbija, u glavi ovog coveculjka, postala „mafijaska drzava“ mozda bas zbog toga sto se nije setila ovog velikog intelektualca i udomila ga ponovo kao ambadadora. Mozda bi napisao novi roman ili nasao uhljebije ni drugom sinu, ako ga ima. Srbija je prepuna pametnjakovica, koji su ljudske olupine sa visestrukim moralima.Mislim da je ovaj covek ogledni primer tog coveka.

      1. Kako bi bilo, Zorane Knezevicu, da napisete nesto ovako „nadahnuto“ i o vasem sefu, prvom bolesniku, najBrzojnajBoljojnajJacoj ljudskoj olupini u regionu.
        Ma u Evropi!

        1. Zar Vi ništa ne shvatate? Tragika je, da je on, u poredjenju sa svima ovima koji se javljaju sa ovim svojim retoričkim prdežima, izgleda najnormalnije?! Zar Vi ne shvatate da je to najveća tragika ovoga naroda? Taj, koji je „alfa i omega“ Vašeg interesovanja, taj koji Vam dolazi u san kao noćna mora, taj koga Vi mrzitr sa takvom pasijom, da to prelazi u šizofreniju, izgleda super normalno u poredjenju sa ovima koje bi Vi da promovišete?! Nemam svoga šefa, niti ću bilo kada dozvoliti da moj zdravi razum parališu bezvredni ljudi.

          1. Vi takozvani @Zoran Knezevic ste jedan od mnogih pseudonima koji potpisuje apsolutno identicnu retoriku , cak i semantiku onoga koji vec osam godina opsesivno u kabinetu cita komentare i po licnoj proceni se oglasava . Za provalu njegovog ruznopisa nije potrebno biti ni psiholingvista ni socio lingvista. Vama to jasno nije jer nastavljate uprkos provalama drugih komentatora.

          2. @ Jovan:
            U pravu ste. Ja sam „takozvani Zoram“ isto kao što ste i Vi zvani „Jovan“?! Da li je to uopšte važno za anonimne komentatore na ovom forumu. Neko može da bude i zvani a neko i takozvani. Ne razumem od kakve je to važnosti

      2. svima nama koji ovde tracimo vreme i zagadjujemo svoj ionako zagadjeni zivot jasno je da ste vi, gospodine Knezevicu, gorostas duha, ali izgleda da ste i dzinovskog rasta, pa osobu koja nije odusevlljena onim cime se vi skakodnevno ushicujete [o cemu svedoci tomovi vasih mudrolija] nazivate coveculjkom

      3. Zoran, nije reč o piscu teksta već o ovoj mafijaškoj vlasti….zlo ne možete odbraniti niti može zlo pobediti, samo je pitanje vremena kada će pasti ovaj nakaradni sistem…

      4. Verovatno niste pročitali naslov, ne misli da je bila, nego da ju je naprednačka vlast pretvorila u kartel.
        Baš me interesuje, šta ste objavili, koliko je vaših knjiga prevedeno na desetine svetskih jezika, koliko su ste nagrada za književnost dobili, pa tako sa visine ospravate poznatog pisca, koji je dvostruki laureat Ninove nagrade i više prestižnih svetskih nagrada.
        Ako mislite da je Vučić normalniji od Velikića, onda mi je jasno zašto ga tako branite.

        1. Velikic nije nikakav velikan, već ispod prosečan pisac i dobitnik nagrada zbog političke podobnosti. Profiter iz vremena bivše vlasti i otac mentalno poremećene osobe koja je uhapšena u Beču pošto je pokusao da otruje kolege sa posla tortom.

          1. Blaćenje Velikićeve porodice krenulo je u Vučićevim tabloidima, poznatim po stotinama lažnih vesti, zbog toga su tuženi i sve će laži po običaju morati da plate.
            Ako je osrednji pisac, zašto ima toliko nagrada u inostranstvu, nedavno je dobio međunarodnu nagradu u Ljubljani, pre toga u Poljskoj?
            Koji ste vi stručnjak za književnost, pa da osporavate pisca, čije se knjige i pored neviđene hajke štampaju i prodaju čak i u Vučićevoj Srbiji.
            Ninova nagrada je najprestižnija u Srbiji, on ju je dobio dva puta, kada žiri koji mu je dodelio nagradu, nije imao veze sa politikom, čak bi se moglo reći da tadašnje uredništvo NIN-a nije bilo naklonjeno njegovim svetonazorima.
            Ta frazeologija omalovažavanja svakoga ko nije istomišljenik vladaoca je manir svih autokratija. Tomas Man je emigrirao iz Nemačke tridesetih godina, jer je za vladaoca bio opasan i niz najvećih ruskih pisaca koji su emigrirali u vreme diktature.
            Ramišljajte o tome, mnogo ste slični.

      5. ,,Bravo,, 100 dinara za gospodina,i može da pokupi mrve ispod stola.Ne sa stola,mora da bude aktivniji.

      6. Ojsa mutavi frau zoranče…praviš se mutav i po ko zna koji put zamenjuje š teze i teme sve u odbranu neodbranjivog ludila svog bolesnog mozga koji je očigledno kopija mozga šizofrenog buczavka. Znaš ti dobro šta je ovde u pitanju…zarobljena drzava i ukradena od građana Srbije To je nama u Srbiji napravila „familija“ koja je tu bandu i vagru sve i regrutovala na jednom mestu…ranije pre 90tih to je bila komunistička partija odnosno njena služba a posle toga do danas to je vlasna familija iz senke koja ih sve drži u šaci i kao marionetama upravlja…tu mislim i na krimoščiće, dilere, navijačke huligane, novinare i vlasnike medija, sudije, tužioce, policajce, privrednike tj lopovske tajkune pa sve do prodavaca na pijacama čak i tu imaju svoje ljude. Čast izuzecima kojih nikada nije ni bilo više od 10% a sada su na nivou statističke greške. To je ta zarobljena država i ko’bojagi demokratija u kojoj ovakvi poput ove jebilude kod nas i njemu sličnih prosperiraju, upravljaju, komanduju, bogate se koliko toliko a da nisu vredni ni crno ispod nokta jednom vrednom seljaku kojih je takođe sve manje u Srbiji.

        1. Auh, gospodine geometar?! Čitajući Vaš komentar, koji je pisan u duhu jedne čuvene izreke, koja glasi, „Mož da bidne al ne mora da znači“, setih se i jednog kafanskog stiha,, popularnog medju kamiondžijama na Ibarskoj magistrali a, verovatno, i medju geometrima, koji bi mogao da se odnosi na Vas: „Il me ženi il tamburu lkupi, ja u nešto udarati moram..“?! Ne znam da li je Vaše raspoloženje rezultat unutrašnjih problema ili slabe rakije. „Mnogo hteo, mnogo započeo…“.

  2. Ja to nista ne vidim sto prica gospodin Velikic , kako da padne TV , pala je prosli put rukovodenjem od strane CIA a nas narod mislio da to oni koji su ucestvovali u tome sami rade , zar nam nije dosta CIE , umemo li mi nesto sami , licno mislim da po prvu put radimo nesto sami u nasoj drzavi s avlascu koja je legalno izabrana i pustite ih da rade sami bez ikoga a da li imaju mana , pa da li ste Vi covek bez mana , sigurno niste , ali isparvljace se . Ne razumem zasto nam opet treba CIA da bi resavali necije ili svoje licne probleme , to samo govori da su nemocni oni od prosli put to jest od 5.oktobra . A uostalom moze li to gospodin Velikic nesto konkretnije sa primerima da navede da bi bilo jasnije ovako nista nije rekao . Sta to on konkretno zamera . Ne treba Danas da ne objavljuje komentare , neka kaze sa primerima , jedina zamerka bi im trenunutna bila da ne pozajmljuju veliki novac , za sve ostalo se trude , tako meni izgleda , pustiti ih da rade , imate izbore fala Bogu . Danas nece da objavi gde hocu bas nesto da pohvalim , a to mislim da je vrlo vazno pohvaliti nekoga ako se smatra daje dobro nesto uradjeno .

    1. Kakve promene, kad na primer autori komentara pa i ovog ne smeju ni da se potpisu.
      Ako stvarno imate misljenje pa potpisite se iznad ili ispod njega. Ne budite kukavica, ili pripadnik mafije, koji se uvek krije, mulja nesto ispod zita.
      Ako ste za Vucica potpisite se punim imenom i prezimenom. Ako ste protiv njega opet se potpisite punim imenom i prezimenom.

      Ovim nadimcima ne samo da se odricete prava glasa vec i svog licnog identitea, na sta po ustavu i zakonu imate pravo, i sto vam nikakva horda, kartel ili banda ne moze oduzeti. Pa makar to bio i SNS.
      Budite LJUDI, a ne brojevi, toliko barem mozete uciniti sami sebi.

  3. Ma dajte vise, smoriste s tom pricom, sve afere su iznete na antirezimskim kanalima, svi su videli sve. Pre snsa prema svim istrazivanjima, Srbija je bila u kategoriji sa Kolumbijom po pokazateljima korupcije, sve afere pod tepih, manite se laganja i pretvaranja od Srbije u nesto sto vi u vasem svetu medija i Twittera dozivljavate..

    1. Afere su svakako poznate ali sigurno ne zahvaljujuci istrazivanjima SNS-a! Najveci problem je sto nista od toga nije istrazilo RJT (tuzilastvo za Vasu informaciju posto nisam siguran da znate postupak u pravnoj drzavi) a jos manje podiglo optuznice a jos manje je neko osuden – skoro niko! Rasulo!

  4. Velikic, kao deo prethodne vlasti, bi trebalo da zna sta znaci voditi drzavu i ne bi trebao da se na ovakav nacin odnosi prema aktuelnoj vlasti.

  5. Jedno pitanje za Velikica, ako je sve to istina kako Vucic ima toliku ogromnu podrsku u narodu.

    1. Pravo glasa na izborima održanim 21. juna 2020. godine imalo je 6.584.376 birača upisanih u birački spisak, a svoje biračko pravo ostvarilo je 3.221.908 birača, što znači da je izlaznost bila oko 48,93 odsto. Lista „Aleksandar Vučić–Za našu decu“ osvojila je 1.953.998 glasova, odnosno 60,65. Znači oko 24% od glasačkog. Gde vi nađoste ogromnu podršku naroda.

      1. Igore, 2000000 glasaca je ogromna vecina, drugo i od tih 3000000 sto nije izaslo glasalo bi za Vucica jer nema za koga drugog da glasa, to je realnost i jedina istina.

        1. Samo sam čekao da se neki „obraz-đon“ javi sa ovakvom bezočnom tvrdnjom kakva u ovakvom antisistemu nikoga ne može iznenaditi ali zgroziti -svakako da. Na predstavljene zvanične a ne „rekla – kazala“ podatke „Saša“ ( na stranu to što je za njega i slične 2 milona „ogromna većina“) ide i korak dalje tvrdeći da je najveći deo neizašlih samo mrzelo da izađu na izbore inače svakako podržavaju sve što rade i predstavljaju „Vučić-SNS“ d.o.o. Ne bi me čudilo da je to ukrao (važno je da se krade pa šta god to bilo) iz mojih sarkastičnih komentara da će sigurno oni što ih nazivaju botovima ( a tačnije je „obraz-đon“) uskoro početi da svojataju uz sve druge i najmanje 50% neizašlih na izbore jer isti „ćute“ a čim ćute znači odobravaju. I evo je „prethodnica“ takvog „rezona“.

      2. Znači dva miliona glasova nije podrška?P.S. Na izbore je izašlo samo 7 posto manje nego predhodni puta, i to je negde oko pola miliona ljudi, što znači da su oni protiv vlasti, Dakle oni koji su bojkotovali ima četri puta manje od onih koji su glasali za njega. Pa, zar to nije ogromna podrška?

    2. Možda je za tebe ovo ovde što živi,primitivno,nepismeno.zatucano,podaničko-robovsko krdo,neki narod,meni to ne liči na neki narod.Jer svaki ljudski stvor poseduje u sebi makar malo ljudskog dostojanstva,ponosani časti,stoka te mune rogom ili ritne kopitom,ovo ovde…ni mu ni be,zemljače!

    3. Vučić i nema baš neku podršku, s obzirom šta sve radi: ucenjuje poslom, kontroliše medije, kontroliše glasnje i broji glasove.
      Veliku podršku imao je S. Milošević, Franjo Tuđman, Benito Musolini, Adolf Hitler, a izbore su gubili De Gol i Čerčil.

  6. Odavno je Srbija pretvorena u mafijaški kartel, od devedesetih. A od 5.oktobra i mafijaške privatizacije se samo pojavilo više mafijaških porodica(višestranačje) među kojima se vodi mafijaški rat (izbori), ko će da bude capo de tuti capi mafije – KUM. šef zločina.

  7. Cicka dušo za početak upiši makar ubrzani kurs opismenjavanja.Nije mi jasno da vam to ova napredna vlast ne organizuje nego se dodatno blamirate.Sloboda mišljenja mora da se poštuje pa tako čitamo svašta,Eto neka ljudska I intelektualna gromada za Velikića uspešnog,prevođenog pisca kaže da je „čovečuljak“.Samo jedna reč a toliko puno kaže o autoru.

    1. Cudno je da se javljas tamo gde se pise o trovanju , vidis kako policija tamo radi posao .

  8. Bas tako gospodine Velikicu, samo bih bio malo precizniji u konstataciji, koja glasi … Aleksandar & Andrej Vucic + SNS = MAFIJOKRATIJA/OLOSOKRATIJA na vlasti u Srbiji koju su pretvorili u Balkansku Kolumbiju. Balkanski „Bermudski mafijaski trougao“ cine Albanija/Kosovo i metohija + Crna ( Milova ) Gora + Srbija ( bratija Vucic and Co ) poduprti raznim Veselinovicima, Radojcicima, Zeljama itd itd primitivcima i barabama „po mafijaskoj vertikali“, naravno na vrhu Srpske „Kozanostre“ je neprikosloveni AV-Kapone Aleksandar A.V./A.V. Vucic i iz „senke“ ( ladovine ) Andrej Vucic.

  9. Hm, zanimljivi komentari.
    Ja, kao covek koji je otisao iz Srbije i ne zalim, isto bih preporucio svim sposobnim postenim ljudima koji cekaju nesto, ono valjda ce doci bolje.
    Nece doci bolje.
    Prosli put ovakva vlast se zavrsila nakon deset godina, sa sve ratovima i bombardovanjem. Sad nema ratova, nadam se nece biti ni bombardovanja, neki zive lepo pod okriljem politike, neki to cekaju, tako da ova klika nece sici ni za 20 godina, nazalost. Previse je uhlebljenih (i oko njih) i siromasnih (sto materijalno, sto u glavi) koji na jedan zvizduk glasaju za ovaj sistem koji lici na carobnjaka iz oza.
    Nakon 20 godina, kad stvarnost udari u glavu i i dalje siroti narod smeni vlast, pitanje je gde cete vi biti. Napolju, relativno zadovoljni, sa svojim zivotom, ili u masi sirotinje koja ce i dalje da ceka. Nema cekanja, prodje zivot.

  10. Pročitao sam prvih 10 komentara i nijedan nije bio posvećen suštini. A to je da ogromna većina ljudi koja još uvek živi u Srbiji ima neverovatno nisku svest. A to znači slabo ili nikako obrazovani, primitivni u svojim načinima življenja, svakako bez ambicija i naravno hrabrosti, što je usko povezano jedno sa drugim.I sada postavite sebi pitanje kakva budućnost može da bude sa ovakvim profilom građana!? I zato će opet doći neko sa strane i skrojiti odeću za ovakav profil.Tama.

  11. Dragan Velikic je za razliku od sefa botova, vrhunski pisac, covek bez ijedne mrlje u biografiji i funkciju Ambasadora Srbije je obavljao u skladu sa svojim visokim moralnim estetskim i drzavnickim nacelima. Nije bilo nastupa srpskih umetnika i stipendista u Becu na koje nije slao svog sekretara za kulturu. Poznavao je jezik zemlje u kojoj je sluzbovao u najboljoj tradiciji srpskih pisaca koji su boravili u diplomatiji po stranim zemljama. Sta ste to hteli da mu prikacite vasim palanacko sokackim dokonarijama ?

    1. Bez mrlje u karijeri? Samo sto mu je sin pokusao da pobije kolege sa posla posluzujuci ih otrovnom tortom. A pisac je ispod proseka, ako ste ikad nešto procitali.

  12. Ne moze covek da ode na salter banke/poste/ambulante a da nervozna osoba s one strane ne zarezi na njega.
    Tuga sta se dopusta.

  13. Poštovanje ..gospodinu Velikiću..Ali.gde smo svi mi normalni ?.Srbija ćuti…dok je Vučić razapinje ..na najbrutalniji…bezstidni.. način..jedne. b i t a n g e!

  14. Podrška koju na svakim izborima Aleksandar Vučić dobija na samo startu demantuje Dragana Velikića,. On se toliko pravi naivan da čak navodno i nezna koje na vlast, sramota za jednog pisca, ali rto samo govori o njemu.

  15. Velikicu ziveo si o trosku drzave a narod ne pamti da si nesto uradio za njega dok si bio ambasador. Sada kada nema masnih plata ti brze bolje pljujes po svemu ne bi li te opozicija izdrzavala.

  16. Jel to onaj gospodin Velikic ciji je sin Vid doneo tortu kolegama na posao? Ako jeste, onda bolje da nista ne komentarise nego u tisini pise i samo pise, knjige.

  17. Danas svako misli da može da bude političar. Velikić treba da se drži pisanja knjiga.

  18. Narod ponovo glasao da zivi u taj Kartel.Sta sada to nekom smeta.Sto nisu izasli na izbore.

  19. Pre svega Dragan Velikic, kao deo prethodne vlasti, bi trebalo da zna sta znači voditi državu i ne bi trebao da se na ovakav način odnosi prema aktuelnoj vlasti. Nije nikakvo čudo što su izgubili vlast.

  20. Ne mogu da zamislim da neko vestaci neku osobu koja je takodje trovacica a da je pri tome vestak Velikicev sin, uvek covek gleda sta njemu moze da se desi . Verovtano nije prijatno gospodinu Velikucu sto mu se to desilo sa sinom , ali zaista zamislite , trovaca ima to je fakat i jedna se jvlja redovno ali nismo u Austriji , i neko je na vestacenje posalje kod decka psihijatra , kakav bi to izvestaj bio ?. Ja se izvinjavam gospodinu Velikicu ali verujte sve sto je radio Vas sin ja sam dozivela evo i danas dozivljavam, ali mi nismo Austrija

    1. nisam dovrsila pisanje komentara , hocu reci da je Vas sin gospodine Velikicu imao tu nesrecu da mu se to desilo u Austriji, da je ovde to uradio pa to niko ne bi znao niti bi bilo istrazeno a mozda i zataskano , u sve covek kod nas moze da sumnja . Ne moze policija samo reci negira se sve . Imam puno pravo da pisem o trovanju , jer me evo i sada spopada ,kada bude doticna sa ovih komentara dosla na poligraf ili kada je uhvati u makaze pravi strucni policajac propevace kao i one njene pajtasice pred policijom od pre dvadest godina .Problem je sto policija ne cuva u svojim arhivima nista ili cuva ali se ne zna od kada .

  21. Pisac? Što ne reče da je bio ambasador Srbije u Beču, za vreme bivše vlasti! Sasvim je za očekivati da mu sadašnja vlast ne odgovara, i da baca na nju drvlje i kamenje.

  22. Kako se vratiti iz političkog zaborava? Pa, naj lakše je popljuvati aktuelnu vlast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.