ObradovićM. Ilić

Članovi privremenog organa Beograda Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović rekli su danas u Skupštini grada da se Privremeni organ koristi u promociji kandidata za gradonačelnika koalicije oko SNS-a Aleksandra Šapića.

Obradović je kritikovao predlog za produženje mandata Aleksandre Čamagić, rekavši da je to ruganje građanima Srbije i Beograda.

Napomenuo je da je u imenovanju Čamagić problem to što nije raspisan konkurs kako zakon nalaže, te da Šapić pribegava v.d. stanju, što je takođe kršenje zakona.

„Politički, ako imamo da je ta gospođa bila u svim tim komisijama koje su optužena na nenamenska trošenja i sada joj se dozvoljava da to nastavi“, rekao je Obradović, dodavši da će glasati protiv njenog imenovanja.

Podsetimo, BIRN i Građanske inicijative su otkrili veliki broj organizacija koje su uzimale novac za nikada realizovane projekte, a u centru priče našla se Čamagić kao predsednica komisije.

Rekao je i da je očigledno da Šapić planira da radi kao što je do sada navikao, te da on i njegovi saradnici na dnevni red nisu stavili nalaze CINS-a gde se vidi da su određene organizacije dobijale novac iz budćeta grada, a onda organizovale kol centar SNS-a, što je kršenje zakona.

Naveo je i da u materijalima za sednicu nema ni Šapićevih najava za kupovinu tramvaju i izgradnju škole u Beogradu, te da je za bilbord uzeo fotografiju škole iz Sjedinjenih Američkih Država.

„Šešelj – Šapić koalicija je ružna realnost Beograda koja će 17. decembra otići u zaborav“, naveo je on, rekavši i da je ova sednica paralelna realnost ove koalicije.

Veselinović je objasnio da se za većinu od sedamnaest tačaka dnevnog reda glasa po skraćenom postupku. Glasa se po skraćenom postupku, bez diskusije, a kako se za više tačaka združeno glasa, sednica traje tridesetak sekundi.

Dodao je da se privremeni organ koristi u promociji jednog kandidata, Aleksandra Šapić, za kog je rekao da ima dosta predizbornih aktivnosti u kojima se predstavlja kao predsednik privremenog organa, te da se i bilbordi od miliona evra plaćaju novcem građana Beograda.

On je kao primer izneo i vaučer za kupovinu školske opreme i flajere za besplatne projekte koje su građani dobili, gde je Šapić takođe potpisan kao predsednik privremenog organa.

Sednica privremenog organa počinje u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari