Veselinović: Nije kasno za smenu članova Kriznog štaba 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da još nije kasno da se smene članovi Kriznog štaba i da se imenuje novi, sa stručnjacima od poverenja, kako zdravstveni sistem i privreda ne bi doživeli potpuni kolaps.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je postojeći Krizni štab stranački formatirano telo, zbog čega ne uliva nikakvo poverenje građanima, pa imamo apsurd da smo jedina zemlja u kojoj vakcine skupljaju prašinu u magacinima, dok se broj obolelih i umrlih povećava.

„Razlog je u činjenici da su građani nepoverljivi prema ljudima koji su ih do sada više puta obmanuli, a kako mogu da veruju ljudima koji su bili deo tima koji im je slao poruku da je korona smešan virus, da se leči rakijom i da idu u šoping u Milano“, naveo je Veselinović.

On je podsetio da je opozicija smenu članova Kriznog štaba tražila još u julu 2020 godine, sa predlogom ljudi koji bi mogli da čine novi, depolitizovani Krizni štab.

„Da je to tada prihvaćeno sigurno bismo imali bolju epidemiološku situaciju. Takav Krizni štab ne bi dopustio da ograničenja važe samo za obične građane, a da su skijališta, hotelski kompleksi i ugostiteljski objekti pod zaštitom lokalnih moćnika van kontrole“, ocenio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari