Veselinović: SNS ima problema sa formiranjem većine u Beogradu 1foto: Printscreen/YouTube/Medija centar

Očigledno je da Srpska napredna stranka ima problema u formiranju većine što u gradu Beogradu tako i na republičkom nivou, pa ceo proces želi da odugovlači do kraja zakonskih rokova kako bi kombintorikom i kupovinom odbornika obezbedila podršku.”, kaže za Danas Dobrica Veselinović, funkcioner Ne davimo Beograd i koalicije Moramo, komentarišući izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će beogradski parlament biti konstituisan za najviše dva meseca.

Veselinović ističe da je koalicija Moramo spremna na sve scenarije, i da unutar institucija bude glas građana i da radom osvetli štetne projekte vlasti, ali i da bude svuda na terenu gde se krši javni interes.

“Sa druge strane ukoliko SNS ne obezbedi većinu, i dese se novi izbori, mi smo tu da ponudimo zeleno-levu političku alternativu. Uveren sam da će podrška našem programu samo rasti”, ističe Veselinović.

Da podsetimo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas za Pink da će gradski parlament biti konstituisan najviše za dva meseca, ali da je moguće da se to uradi i brže u zavisnosti da li će biti političkog dogovora ili ne.

Naveo je da bi Gradska izborna komisija trebalo da donese odluku o dodeli mandata, nakon što je u ponedeljak 9. maja doneta odluka o proglašenju konačnih rezultata izbora.

Dodao je da je rok za održavanje konstitutivne sednice 30 dana i objasnio da je to je sednica na kojoj se bira predsednik skupštine, zamenik predsednika, sekretar skupštine i konstituišu se odborničke grupe. Nakon te sednice počinje da teče drugi rok, dodatnih mesec dana, za izbor organa – gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, gradskog veća”, objasnio je Vesić za Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari