Veselinović: Već četiri godine nismo ni korak bliže odgovoru ko je ubio Ivanovića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd danas su zajedno sa prijateljima i saborcima Olivera Ivanovića prisustvovali obeležavanju četvrte godišnjice Ivanovićevog ubistva, saopštio je taj pokret.

Aktivista Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović rekao je da društvo u Srbiji četiri godine postavlja pitanje ko je ubio Ivanovića i da do danas „nismo ni korak bliži ovom odgovoru“.

Podsetio je da se Ivanović u svom političkom delovanju zalagao za uspostavljanje demokratskih institucija, za mogućnost da građani žive dostojanstveno od sopstvenog rada i „da je pomirenje i obračun sa organizovanim kriminalom jedini način da dođe do ekonomskog i društvenog razvoja u kojem bi uživali i Srbi i Albanci“.

Dodao je da je jasno da otkrivanje Ivanovićevih ubica mora da pokrene i pitanje ko je naručio „sramnu kampanju na TV Pink protiv Ivanovića“ i zaključio da je očigledno je da postoji „namera političkih vlastodržaca da se ovo ubistvo zataška“.

Aktivista Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je da insistirajući na rešavanju Ivanovićevog ubistva, „mi se u stvari borimo za to da živimo u društvu koje se vlada zakonima i u kojem ovako nešto nije moguće“.

Ocenio je da je poražavajuće da se već četiri godine traga za ubicama, da se četiri godine ćuti i da „moramo da se izborimo da se to više nikom ne desi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari