Veselji: Imamo snage za konsenzus 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je da je glasanje u parlamentu o tri zakona vezana za formiranje kosovske vojske pokazalo kako postoji snaga za ostvarenje konsenzusa kada se radi o pitanjima od nacionalnog interesa, navode danas prištinski mediji.

Ljudi na Kosovu su bili iscrpljeni optužbama između partija i smatrali da nema nade za politički konsenzus, ali je taj osećaj nestao kada je Skupština Kosova jednoglasno usvojila tri zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Vojsku Kosova, konstatovao je Veselji.

On je, kako se navodi, za sredu zakazao sastanak kosovskog predsedenika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja, članova tima za pregovore o nornmalizaciji odnosa sa Srbijom i predstavnika opozicionih poslaničkih klubova, kako bi se koordinirali pregovori sa Beogradom. Moj motiv je izgradnja unutrašnje političke kohezije u vezi dijaloga sa Srbijom. Bio sam razočaran, ali ne i iznenađen, kada sam saznao da su Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, odgovarajući na moj poziv, zatražili da u sredu bude održana vanredna sednica skupštine, naveo je Veselji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari