Veselji: Nikada nisam bio u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Iz ove izjave da se zakljuciti da je Veselji skorije emigrirao iz Albanije.

    1. A sta tek da kazemo sa skoro 85% da ne kazem 90% serba iz serbije nikada nije bilo na Kosovu jel to znaci da stu ti koji nisu bili na Kosovu skorije emigrirali iz karpata !?

        1. @O i biri i shkines, Be-Kim

          Sama cinjenica da vi aljbanske patriljote koristite naziv „Kosovo“ koji BTW potice iz srpskog jezika dovoljno govori o tome cije je Kosovo, ko je dosao sa Karpata ali je ipak uspeo i da izgradi nesto na tom Kosovu a ko je dosao sa Turcima i jedino sto zna je da otima od drugih.

        2. Sustina je ipak da je mnogo albanaca iz albanije ilegalno uslo na Kosovo-Srbija

        3. Džaba vam to šiptarčine… otimate našu zemlju, crkve, junake i td – jer svoje nemate. Da vam nije glupavih kravara ( čitaj kauboja) otperjali bi vi u neku tundru iz koje ste došli. Austrijanci vam dali državu ali vi hoćete više od toga.Zna se kako se to završi.

      1. @ O i biri i shkines i kako se sve ne potpisujes

        Pre svega zbog tebe samog i naroda u cije ime galamis, bilo bi dobro da zavrsis neku skolu, edukujes se, procitas neke knjige, naucis da hronoloski postavljas cinjenice, naucis znacenje pojmova, datume kada se sta desilo a kada nesto uopste nije postojalo itd. i da tek onda krenes da 2pametujes“, posto ovako blamiras i sebe i tvoj narod.

      2. Veci je problem sto su se pretci 85% danasnjih kosovskih Siptara doselili iz Albanije nakon 1946 godine, dogovorom Josipa Broza i Envera Hodze.

        1. To ti je začarani krug…vrzino kolo…od dolaska Turaka, većina naroda na tom prostoru su bili Srbi…od dolaska Turaka, posebno nakon nekoliko seoba koje su pratile povlačenja austrijske vojske iz njihovih neuspešnih ratova protiv Turaka, s obzirom da smo ratovali na strani Austrijanaca i plašili smo se odmazdi Turaka, taj prostor se dobrim delom ispraznio od Srba i većinu su činila albanska plemena i poturčeno lokalno stanovništvo…uostalom, dokaz za to ti je činjenica da u celom 19. veku, kada je nastajala srpska moderna država, na tom prostoru nisi imao pobune srpskog stanovništa, za razliku od recimo Bosne, gde je pobuna bilo dosta jer je Srba bilo dosta. Posle balkanskih ratova i 1. svetskog rata, Srbija nasilno pokušava da promeni etničku strukturu na tom prostoru tako što naseljava veliki broj Srba na Kosovu i to je jedan od glavnih uzroka 100-godišnjeg nasilja koje postoji između dva naroda. To da su Albanci došli iz Azije sa Turcima je glupa priča naših kvazi-istoričara…ta njihova plemena postoje tu bar od kada Srbi žive na tim prostorima, s tim da su se nakon seoba Srba širili iz planinskih predela Albanije na Kosovo. Taj “Titov“ zakon o zabrani povratka Srba na Kosovo se u stvari odnosi na Srbe koje su Karađorđevići naseljavali na Kosovo nakon 1. svetskog rata…daleko smo mi od nevinih u našim odnosima sa Albancima.

      3. Zamenom teza ne moze se sakriti istina. 80% Albanaca su dosli iz Albanie posle Drugog svetskog rata.O.. Srbi i Srbija pise se VELIKIM slovom i na albanskom jeziku. Zalim vas

      4. Dragi prijatelju, nije isto i ne može se porediti. Kosovo je uvek bila nerazvijena zabit, da ne kažem vukojebina, sa pretežno neprijateljskom populacijom. Ako je neko i išao, išao je da vidi manastire ili eventualno na skijanje na Brezovicu.
        Beograd je ipak uvek bio prozor u svet za celu bivšu državu, i pre svega prestolnica…tako da ti poređenje ne stoji…svako dobro i pozdrav

      5. Mi smo Slovenski narod koji je ovde došao iz južne Rusije(malo informacija za nepismene šiptare),a odakle ste vi dogmizali idući za turskom vojskom kao lešinari,e to niko ne zna!!

      6. Nikad nisam procitao albanske novine niti usao u albansku kucu..,ali to ne znaci da mrzim Albance,prosto nije bilo prilike za to ! Nego vi gospodo sto pametujete o Karpatima,a gradite zidove od 3 metra oko kuca,zasto citate srpske novine?

      7. Izolovan je dnk dinosaurusa, dok za vas da ste potomci ilira još nije ništa dokazano. Ti ilirstvo je je izraslo u glavi Enver hodže i nigde nije dokazano. Čak štaviše je dokazan blizak dnk albanaca sa plemenima na Kavkazu. Toliko o tome.

  2. Koliko mržnje, koliko nekog divljačkog atavizma postoji medju albanskom populacijom, prosto da se čoveku digne kosa na glavi?! Pročitajte pažljivo izjavu ovog „lidera“ pa će vam biti jasno šta misli onaj ostatak albanske populacije, šta misli onaj plebs koji jedva sastavlja kraj sa krajem? Isto nam misle i oni koji su bili u Beogradu gospodine. Da li treba da ih nabrajam? Jeli su ovde naš hleba i bili poštovani ali, to nije uspelo da iz njih istera i izleči onu divljinu o kojoj govorim, da ih primakne civilizovanom načinu ponašanja. Neverovatan je taj osećaj kada se nadjete medju njima, imate utisak kao da ste usred savane medju čoporom hijena, koje samo čekaju trenutak da vas rastrgnu. Ko nije živeo na Kosovu i Metohiji, nikada neće biti svestan tog osećaja. Ljudski život ali, samo ako je srpski, tamo ne vredi „ni lule duvana“. Uvek treba upozoravati ljude iz Srbije da kod odlazaka na KiM, budu svesni te situacije. Bolje je zanoćiti u džungli Amazona nego izložiti svoj život, „na tacni“, ovim „multietničarima“. Ako ti još daju svoju reč, znajte da se nećete naživeti. Prosto to je tako i to je „prirodno“. Sve drugi je plod naše infantilne i nezrele mašte.

  3. Upravo takve Siptare kao Veselji cenim! Posto prema njemu i njegovoj otetoj drzavi kao Srbin osecam isto, mislim da bi trebao da nastavi da se igra sa svojim medjunarodnim prijateljima u svojoj izmisljenoj kvazi drzavi koju je priznalo, a mozda i nije, pola Planete, dok sanja Veliku Albaniju i sebe pita odakle se u opste nasao u toj svojoj nazovi drzavi okruzen 700 godina starim srpskim manastirima?

  4. 3 policajca ubijena 4 ranjeno kod Glogovca, 90tih, interesantno da SAD zanemaruju prošlost političara sa terorističkim proslošću ,a po pristupu granici u SAD po zakonu odmah bi trebalo da ga uhapse za ubistvo , i u svim zemljama tkzv. Kvinte, …,jedno od glavnih pitanja imigracijskoj službi svih zemalja u svetu je , dal si bio pripadnik vojne formacije i dali si imao trening napadačko vojnog karaktera, kao i da li si aktivno učestvovao u takvim akcijama, po kom osnovu je ovaj lik studirao u Grčkoj i Svajcarskoj, kad je već bio tražen za exekuciju, legalnih lokalnih policijskih snaga i na osnovu čega su mu SAD , SRN idr. dozvolile ulazak i svima sličnima iz tog tabora?

  5. Do Berlinskog kongresa Srbi i Albanci su sumarno imali kroz istoriju bolje odnose medjusobno nego sa drugima. Pre potpune okupacije od strane Osmanskog carstva cesto su i ratovali zajedno protiv drugih, a u pocetku i kao vazali Osmanlija, npr.cuvena bitka kod Angore. To sto su Srbi napustali Kosovo a Albanci ga naseljavali i sto su Albanci u vecem procentu presli na Islam nije stvorilo konflikt, uostalom Srbi su zauzel druge teritorije poput Vojovidne i dr. Albanci nisu bili priznati na Berlinskom kongresu i odmah nastaje njihov pokret Prizrenska liga. Ostaju duze pod Turcima od Srba, bore se cas na strani Turaka cas protiv njih. Srbi u procesu oslobadjanja od Turaka cine zlocine nad Albancima, kasnije Albanci uzvracaju cineci zlocine, Srbi naseljavaju kosovo izmedju dva svetska rata, to su ti kojima su komunisti zabranili povratak, svako se poziva fragmentarno na ono sto mu daje moralno preimucstvo pre i sada, a precutkuju sopstvene krivice koje ne manjkaju ni Srbima ni Albancima. Iako su rukovodstva obe strane nakaradna mogu da urade istorijski dobr stvar. I trenutno Albanci prave gresku koju su Srbi pravili pre 100 godina, misle da im trenutni polozaj u medjunarodnoj zajednici omogucava da otmu i neke delove teritorije na kojima nemaju sta da traze, kao i neke verske objekte oko kojih prave laznu istoriju, a sve potpuno susvisno. Sta fali razmeni nekoliko opstina i priznanju srpskog suvereniteta nad par verskih obejkata sto bi imalo istorisjko duhovni a ne teritorijalni karakter. To bi bila pobeda za obe strane. A Srbi i Albanci bi vremenom trebali da pokusaju da budu i saveznici, to sada deluje nemoguce, ali bili su pre mnogo vekova i u tezim vremenima nego sto su ova. Ako uspeju da se dogovre oko nekoliko opstina i verskih objekata, mozda u bliskoj buducnosti zajedno mogu da se pitaju i oko nekih okolnih drzavica. Ako se ne dogovre pre ili kasnije bice rata u kome ako budu bez podrske stranih sila sto je moguce kroz koju deceniju, Albanci mogu da izgube mnogo vise nego Srbi u tom sukobu u dalekoj buducnosti.

  6. Ime Veselji sigurno nije albanskog porekla. To su oni ljudi koji imaju potrebu da dokažu da su veći Šiptari od svakog Šiptara. Mrzeći Srbe oni se, zapravo, gade svojih predaka!
    Nije isključeno da su se Tači nekad zvali Dačići!

  7. Veselji u Beograd moze da dodje samo da odsluzi kaznu kao ratni zlocinac i ubica. A ako ne zeli nista da ima sa Srbima i Srbijom, najbolje da ode u maticnu mu Albaniju a Kosovo lepo ostavi namiru jer sve na tom Kosovu, od imena, identiteta, kulturne bastine, infrastrukture su gradili i napravili Srbi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.