Veselji pozvao da se otkaže protest podrške njemu i Tačiju 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji pozvao je danas da se otkaže protest organizacija bivše „slobodilačke vojske Kosova i političkih zatvorenika, koji je zakazan za 9. jul.

Protest je najavljen u znak podrške Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju nakon što je objavljeno da je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo na razmatranje Specijalizovanim većima na Kosovu optužnicu u deset tačaka protiv njih dvojice i drugih osoba.

Oni se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje, progon i mučenje tokom rata na Kosovu.

Te organizacije su najavile protest pod nazivom „U odbranu oslobodilačkog rata“.

Putem video poruke koja je objavljena na Fejsbuku, Veselji je zahvalio na podršci, ali je dodao da se brine za zdravlje građana.

„Ne želim da zbog mog života životi drugih budu dovedeni u opasnost. Jer cilj našeg rata je bio živeti slobodno, bez rizika. Život svakog je najvredniji. Zato sa najvećim razumevanjem i najiskrenijim zahtevom, molim svoje saborce i sve građane da otkažu ovaj protest“, kazao je Veselji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.