Vesić: Stranka će odlučiti ko će od nas ući u Vladu 1Foto: Beta/Beoinfo

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić najavio je danas na TV Prva da će se sutra, u subotu 30. jula, na sednici najvišet tela vladajuće stranke razgovarati o kandidatima stranke za predsednika Skupštine Srbije i skupštinskih organa i radnih tela.

Sednica će biti posvećena Skupštini, rekao je Vesić i dodao da će „onda sačekati ponedeljak (1. avgust) i konstitutivnu sednicu Skupštine“.

„Tada će predsednik (Srbije i SNS) izaći sa imenom mandatara, a onda će mandatar obaviti konsultacije sa potencijalnim članovima (Vlade) i onda će predsednik SNS i mandatar izaći pred Predseništvo (SNS), pa ćemo razgovarati o tome ko bi mogao da predstavlja našu stranku u Vladi, jer ćemo sasvim sigurno formirati Vladu“, rekao je Vesić.

Naglasio je da je SNS na izborima osvojila 120 poslaničkih mesta, a da zajedno sa „tradicionalnim partnerom“, Savezom vojvođanskih Mađara imaju 127 poslanika, „što je dovoljna većima da formiramo Vladu“.

„Na konsultacijama (s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem) obavestili smo da imamo 160 poslanika, dakle ‘komotnu’ većinu da se Vlada formira, a kada bude imenovan mandatar, znaće se i sa kim će još SNS ući u koaliciju, jer smo pokazali da smo državotvorna stranka, kojoj je važniji interes države od stranačkog, i da smo se trudili da okupimo što više stranaka oko naše politike“, najavio je Vesić.

Naglasio je da je zakonski rok za formiranje Vlade 1. novembar, ali i ukazao da je i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio da će Vlada biti formirana tokom avgusta, zbog toga što u narednih osam meseci sledi „život kao vandredno stanje“ zbog neophodnih priprema i nabavki za zimu.

„Vlada će svakako biti formirana u avgustu“, naglasio je Vesić i dodao da je pitanje za predsednika Srbije i SNS, kao i za mandatara da li će i on biti u vladi.

„Stranka će odlučiti ko će od nas ući u Vladu, a siguran sam da će ta Vlada najbolje predstavljati našu politiku“, zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari