Vesna Petković (DS): Srbija se suočava sa ozbiljnim pretnjama u oblasti zaštite životne sredine 1Foto: RTV

Članica Resornog odbora Demokratske stranke (DS) za ekologiju i zaštitu životne sredine Vesna Petković upozorila je danas da Srbiji preti isto što i milionima ljudi na planeti, poput kriza gubitka prirodnih resursa i bioraznolikosti, zagađenja, otpada, zatrovane zemlje, vode, vazduha i klimatskihpromena.

„Suočavamo se sa pretnjama po fizički opstanak stanovništva u velikom delu Srbije. U dolini Jadra, Homolju zbog planiranih rudnika litijuma i zlata, u Boru, Zrenjaninu i Smederevu zbog kolonijalnog odnosa investitora, nepoštovanja postojećih propisa i zakona naše zemlje. Nemamo razloga da se nadamo da će biti bolje ako dozvolimo da režim Aleksandra Vučića nastavi da se na isti, štetočinski način odnosi prema životnoj sredini i prirodnim resursima“, navela je Petković u pisanoj izjavi.

Demokratska stranka, na Dan planete Zemlje, poručila je da „nama koji živimo u Srbiji i koji smo ugroženi izuzetno lošim potezima vlasti, ostaje da budemo istrajni u borbi za životnu sredinu i da ne dozvolimo ugrožavanje budućnosti opstanka u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari