(VIDEO) Incident na nalaganju Badnjaka u Zubinom Potoku, meštani vikali na Petkovića i Srpsku listu 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

U Zubinom Potoku je tokom osvešćenja i nalaganja badnjaka, kod crkve Sv. Trojice došlo do incidenta, usmerenog prema direktoru Kancelarije za KiM i čelnicima Srpske liste koji se nalaze tamo, piše KoSSev.

Manja grupa Kolašinaca nekoliko minuta skandirala je protiv ovih zvaničnika optuživši ih za izdaju i urušenu bezbednost. Čelnici Srpske liste su tokom incidenta okružili Petkovića i bez reakcije slušali uvrede, dok su sveštenici na čelu sa Vladikom, bezuspešno pokušavali da umire revoltirane građane.

Ove informacije je za KoSSev potvrdio administrator Instagram stranice „Zubinn Potok info“ i novinar Andrija Lazarević.

„Nakon vatrometa usledio je govor vladike. U tom trenutku se izdvojila manja grupa i započela sa izgovaranjem pogrdnih reči i da skandira protiv Petra Petkovića i Srpske liste. Govorili  su ‘čuvaju vas Albanci, je l’ ovo pobeda od 10 nula’“, javlja Lazarević.

Prema njegovih rečima skandiranje je trajalo do osam minuta. Vladika je pokušavao da ih smiri, zajedno sa lokalnim sveštenicima, ali to je bilo bezuspešno.

„Oko sedam do osam minuta je trajalo to njihovo dranje na Petra Petkovića pre svega. Srpska lista je okružila Petra Petkovića, nisu reagovali. Vladika je bezuspešno pokušavao da ih smiri, ali su mu govorili – ‘vladiko, razumite nas, čuvaju nas Albanci’,“ opisuje atmosferu Lazarević.

Kosovska policija je pod rotacionim svetlom bila u blizini crkve i pretpostavlja se da su oni dopratili Petkovića.

Incident se ipak završio mirno, naveo je Lazarević.

Inače, Vladika je prema ranijoj najavi, trebalo da osvešta badnjak u Kosovskoj Mitrovici, ali se tamo nije pojavio. Danas, pre podne Kancelarija za KiM saopštila je da Petković dolazi u Zubin Potok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari