Više poslaničkih klubova osudilo "seksističke aluzije" poslanika SNS-a Dalibora Šćekića i vređanje narodne poslanice Tatjane Manojlović 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Više poslaničkih klubova osudilo je danas postupak poslanika Srpske narodne stranke (SNS) Dalibora Šćekića koji je toku trajanja sednice Skupštine brutalno izvređao seksističkim aluzijama narodnu poslanicu Tatjanu Manojlović.

Šćekić je „konkludentnim radnjama (seksualnim aluzijama)), jezikom i ustima na veoma jasan znak pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad narodnim poslanicima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ovo je nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz čl. 8 Zakona o javnom redu i miru kojim se vređa moral građana i dodaje da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice.

Pošto predsednik Skupštine Vladimir Orlić na sugestije narodnih poslanica nije reagovao, zahtevamo da se poslaniku Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika, kaže se u saopštenju Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnici,Srpske koalicija Nada, Dveri, Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari