Vjosa Osmani: Tražili smo od Ukrajine da prizna Kosovo, i sami smo bili žrtve genocida 1Printskrin Kosovo online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani doputovala je u Tiranu da učestvuje na sastanku na visokom nivou „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“. Ona je istakla da je došla kako bi podržala Ukrajinu.

„Ovde smo da pružimo podršku Ukrajini. Na Samitu ću govoriti o konkretnim koracima koje Kosovo preduzima u tom pravcu. Bićemo ovde do pobede Ukrajine. Mi smo uz Ukrajinu jer smo i sami bili žrtve genocida“, rekao je Osmani.

Kada je reč o tome da li će od Zelenskog tražiti da Ukrajina prizna Kosovo, Osmani je rekla da su to bilateralna pitanja, ali da su to uvek tražili, dok se nada da će tako nešto ići zajedno sa pobedom Ukrajine u ratu sa Rusijom.

„To su bilateralna pitanja, mi smo uvek postavljali takav zahtev. Činićemo to i dalje, ali uz puno razumevanje situacije u Ukrajini. Uveren sam da će taj trenutak doći, zajedno sa pobedom Ukrajine“, dodala je Osmani i nastavila.

„To su bilateralna pitanja (u vezi sa Vučićem). Mi smo uvek tražili da Srbija prizna Kosovo i to ćemo činiti i dalje, ali razumemo da je u ovom trenutku reč o vanrednoj situaciji Ukrajine koja se bori za svoju slobodu i za vrednosti koje i mi delimo. Uvereni smo da će trenutak pobede doći. Sa njima (srpskim liderima), nazalost, uvek imamo konfrontacije, jer oni još uvek žive u prošlosti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari