Vlada Kosova proglasila "Severnu brigadu" i "Civilnu zaštitu" terorističkim organizacijama 1foto: KoSSev

Vlada Kosova proglasila je „Civilnu zaštitu“ i „Severnu brigadu“ terorističkim organizacijama, koje deluju u severnom delu Kosova, naseljenom većinom Srbima, rekavši da su odgovorne za nedavne tenzije u ovom delu KiM, piše Gazeta Express.

„Na osnovu procena bezbednosnih institucija Republike Kosovo, civilne formacije Civilna zaštita i njena jedinica „Severna brigada“ predstavljaju ozbiljnu i direktnu pretnju ustavnom poretku i bezbednosti Republike Kosovo“, rekao je Kurti.

Premijer Aljbin Kurti je pomenuo akcije koje su preduzele ove grupe, kao što su napadi na KFOR, novinare i druge građane.

„Napadi na građane i vojnike Kfora, opasno oštećenje javne i privatne imovine, prinuda na nasilne proteste i tako dalje, akcije su koje preduzimaju ove grupe. Dakle, Civilna zaštita i Severna brigada su proglašene terorističkim organizacijama“, rekao je Kurti.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja je u subotu na konferenciji za medije najavio da će pozvati premijera Aljbina Kurtija da ove dve organizacije proglasi terorističkim na sednici Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari