Vlada Srbije demantuje da je za danas bila zakazana sednica, kao i da je otkazana zbog protesta 1Foto: B. Cvejić

Vlada Srbije je saopštila danas da je „primorana da reaguje na brutalne neistine koje iznose pojedine organizacije i pojedinci, a koje prenose mediji“, da je za danas u 12.00 sati bila zakazana sednica vlade i da je njeno održavanje otkazano.

U saopštenju se dodaje da se „redovne sednice Vlade Srbije, prema ustaljenom rasporedu, uobičajeno održavaju četvrtkom“, kao i da je naredna sednica vlade zakazana prošlog četvrtka, 6. januara za naredni četvrtak, 13. januar.

„Кoliko su ove tvrdnje neistinite, jasno se vidi i kroz obaveze predsednice vlade (Ane Brnabić) koje su zakazane na današnji dan. U 11.00 časova predsednica vlade je imala sastanak sa ambasadorom Egipta, dok je za 12.00 časova bio zakazan razgovor sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom“, navodi se u saopštenju.

Prema pisanju beogradskih medija, Vlada Srbije odložila je redovnu sednicu koja je trebalo da se održi danas, i zakazala je za sutra, zbog ekološkog protesta koji je ispred zgrade Vlade počeo u 12.00 sati, čiji su organizatori imali zahtev da prisustvuju sednici vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari