Vlada Srbije: Humanitarna pomoć za Somaliju i Sao Tome i Prinsipe od više od 65 miliona dinara 1Foto: Danas/Bojan Cvejić

Vlada Srbije donela je danas n sednici odluku da Somaliji uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima u vrednosti od 39.886.787 dinara, kao i da Republici Sao Tome i Prinsipe uputi pomoć u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu hrane izazvanu sušama u ovim zemljama.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je na sednici usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022 – 2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

„Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanju i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom. Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari