Vlada usvojila Akcioni plan za razvoj e-uprave 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o utvrđivanju starog centra Vranjeva za prostorno kulturno-istorijsku celinu, s obziroma na urbanističke, arhitektonsko-stilske i kulturno-istorijske vrednosti.

 

Kako je obrazloženo u saopštenju, Vranjevo predstavlja centar kulturnog i duhovnog života Srba u Severnom Banatu tokom 18, 19. i početkom 20. veka i retko očuvan stari centar seoskih naselja organizovan prema administrativnim merama i zakonima 18. veka u Vojvodini, sa autentičnim tipskim zgradama.

Vlada je donela i Zaključak o usvajanju Akcionog plana za period 2018-2019 godine za sprovođenje Strategije razvoja informacionog društva u Republici Srbiji za 2020. godinu.

„Strategijom su definisane glavni prioriteti u cilju razvoja informacionog društva u oblastima državne uprave, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, nauke, kulture i trgovine. Cilj strategije je da omogući građanima da neophodne kontakte sa sudovima, sistemima zdravstvene zaštite i drugim organima uprave, obavljaju elektronskim putem. Strategija će, između ostalog, olakšati kupovinu i prodaju putem e-trgovine, efikasnije poslovanje, kao i smanjenje troškova poslovanja“, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije.

Na današnjoj sednici Vlade doneto je irešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate tekvondiskinjama Milici Mandić u iznosu od 15.000 evra, za osvojenu srebrnu medalju i Nađi Savković, u iznosu od 10.000 evra, za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondu, kao i njihovom treneru Draganu Joviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari