Vladan Živulović o novom američkom ambasadoru: Optimista sam da ćemo moći da nađemo zajednički jezik 1Foto: Demostat

Vladan Živulović, predsednik Atlantskog saveta u Srbiji, za naš list navodi da je optimista je po pitanju nalaženja zajedničkog jezika sa Kristoferom Hilom, novim američkim ambasadorom u Srbiji.

Hil bi danas popodne trebao da preda akreditivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Palati Srbija.

– Važno je da dolazi iskusan čovek koji je dugo svoju karijeru proveo na ovim terenima. Važno je i kakve poruke šalje. A poruke su, koliko sam video, da ne treba da gledamo u prošlost nego u budućnost. To prevodim da želi da gradi mnogo bolje odnose sa Srbijom nego u vreme kosovske kampanje – kaže Živulović.

Upitan da li je moguće naći i zajednički jezik, s obzirom na razlike, on odgovara da ćemo videti koli ko biti umešan kao diplomata i ko prdtsvlja veliku zemlju u odnosu na Srbiju.

– Videćemo i da li će uimeti da hendluje sve te struje i vidi kako će s njima da sarađujem Ubećen sam da će naći zajednički jezik. Optimista sam – zaključuje Živulović.

A profesor Fakulteta političkih nauka u penziji i bivši ambasador u Nemačkoj Ivo Visković za Danas kaže da je dolazak Hila očit pokazateljj da su u SAD dali veći značaj odnosima sa Srbijom nego što je to bilo u nekim trenucima ranije, komentarišuići značaj Hilovog dolaska u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari