Vladimir Đorđević (POKS): Prihvatanje lažne države Kosovo u Savet Evrope velika je greška 1Foto: Facebook profil Vladimira Đorđevića

Prihvatanje lažne države Kosovo u Savet Evrope velika je greška koja će imati nesagledive posledice po budućnost Evrope, ali i celog sveta, jer se time pravi veliki presedan u međunarodnom pravu koji će izazvati lavinu nestabilnosti u mnogim zemljama gde postoje separatističke aspiracije, rekao je Vladimir Đorđević, član delegacija Narodne skupštine Srbije iz redova POKS juče na sednici parlamenta Saveta Evrope.

On je nglasio, da je izmenom pregovaračkog poglavlja 35 u procesu pregovora Srbije o pristupanju EU pravno priznanje nezavisnosti tzv. „Republike Kosovo“ postalo i formalni uslov nastavka evrointegracija Evrope, što je ocenio kao nemoguć uslov za našu zemlju.

Izneo je svoj stav da je time EU trajno zatvorila vrata Srbije ovoj porodici evropskih zemalja jer ni jedna vlast, čak ni ova trenutna ne može i formalno priznati tzv.Kosovo, jer to srpski narod neće dozvoliti.

Upozorio je parlamentarce EU da, kako će se desiti velike promene kod njih posle izbora na leto i jesen, tako će se desiti i u Srbiji uskoro i da će nove vlasti poništiti francusko – nemački sporazum i da je ono što je našoj zemlji na silu nametnuto kratkog daha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari