Vladimir Đukanović: Ne očekujem da Stefanović bude pozvan na poligraf, ćutao je mesecima unazad 1Vladimir Đukanović Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ne očekujem da ministar odbrane Nebojša Stefanović bude pozvan na poligraf. Imao je priliku pred novinarima ali pobeže. Mesecima unazad imao je priliku, a ćutao je. Pogodilo ga je kada je neko počeo o njegovom minulom radu da govori. To dovoljno govori, kaže za Danas Vladimir Đukanović, poslanik SNS.

Stefanović je danas na konferenciji za novinare demantovao sve što je sinoć rečeno o njemu na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i portalu Objektiva.

Đukanović u svojoj emisiji sa Ilijom Milačićem, bivšim načelnikom UKP za Beograd, kada je MIačić optužio Stefanovića da je mnogo pre hapšenja Belivukove grupe znaop za ubistva. Stefanović se, na kraju današnje konferencije, kratko osvrnuo i na intervjue koje prethodnih nedelja objavljuje Vladimir Đukanović.

– Ne mogu da pređem preko toga načina na koji je Vladimir Đukanović razgovarao sa ovim čovekom. Naročito zbog njegovih zaključaka da sam ja kršio zakon, blokirao istragu protiv Belivukove grupe. Ne znam na osnovu čega jedan pravnik, advokat, narodni poslani,  i predsednik skupštinskog odbora za pravoduđe, a time i član Visokog saveta sudstva ima ideju da izriče ovako teške optužbe na moj račun bez ikakve proverei to samo na osnovu jednog bivšeg, osuđivanog policajca zbog kršenja zakona. Đukanović nije običan novinar i navođenjem sagovornika na konstatcije i zaključke ne može da doprinese istini. Zašto to radi i ponaša se i kao asvokat podržava laži koje ne mogu da prođu na običnom poligrafskom ispitivanju pitanje je za njega- rekao je ministar.

I predsednik SNS Aleksandar Vučić je komentarisao odnos Vladimira Đukanovića i Nebojše Stefanovića odgovarajući na pitanje novinara N1 posle sednice stranačkog Predsedništva može li Stefanović da nastavi da bude član Predsedništva

„Oni koji vode kampanju protiv Vladimra Đukanovića, koji traže isključenje, koji ga nazivaju „bizonom“, odjednom su zabrinuti kako Nebojša može da bude član Predsedništva. O tome ćemo da rešavamo unutar stranke i među sobom. Zato je i Skupština stranke. A nadležni organi će da rešavaju ko je počino krivično delo a ko nije. Za nas je jasan signal – koga podržavaju Multikom mediji i Đilasovi mediji taj podršku u našoj stranci da dobije ne može nikada“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari