Vladimir Đukanović se javlja sa ruskih izbora: Imaju elektronski birački spisak, elektronsko glasanje... 1foto FoNet Aleksandar Barda

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke i advokat, javio se preko društvenih mreža video porukom o tome kako protiču predsednički izbori u Rusiji.

Đukanović prati ruske izbore na licu mesta, u svojstvu međunarodnog posmatrača i delegacije iz Srbije.

U video poruci, objavljenoj na platformi Iks (bivši Tviter) sa jednog biračkog mesta u Moskvi, kaže da se sve odvija na jedan „fin način“ i zanimljivo.

Imate elektronski birački spisak, tačno se zna ko, kada i kako glasa, kaže Đukanović.  Navodi i da postoji mogućnost glasanja sa listićem ili elektronski, što je „pojačan način za demokratičnost izbora“.

Ističe i da je sve zanimljivo i lepo iskustvo, očekuje se do nedelje velika izlaznost, te će onaj ko pobedi u Ruskoj Federaciji imati snažan legitmitet.

Đukanović je, prema pisanju medija, šef delegacije koju je Skupština Srbije kao posmatrače predsedničkih izbora u Rusiji. Sa Đukanovićem su Milimir Vujadinović iz SNS-a, Bojan Torbica iz Pokreta socijalista, Lidija Šarac iz Srpske narodne partije i Dijana Radović iz Socijalističke partije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari