Vladimir Đukanović žali Zoranu Mihajlović: Ko je najverniji Vučiću? 1foto FoNet Aleksandar Barda

Posle toliko godina, jedini, iskreni i najlojalniji Srpskoj naprednoj stranci, pokazuju se baš oni ljudi koji su iz Srpske radikalne stranke došli u novu stranku, napisao je Vladimir Đukanović, advokat i poslanik SNS, objašnjavajući da je on među njenih privih 50 osnivača 2008. koji su napustili tadašnju SRS,  jer je bilo neopohodno da se napravi nešto novo i moderno, a da se „ne stavi u zaborav sve ono što ste poneli iz SRS“.

Đukanović je ovu svoju kolumnu „Otišla si, e pa neka…“ iz Kurira podelio na svom Tviter nalogu, a u njoj iako je ne pominje imenom, reaguje na to što se bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović iščlanila iz SNS i o tome obavestila javnost.

„Nikada u životu nisu podmetnuli ni vlas od kose da bi se borili za stranačke ideje, uredno su se uvek pojavljivali samo u afirmativnim kampanjama, poput onih za prava žena i dece i uvek su se kačili na Vučićeva leđa proglašavajući sebe za pobednike izbora čim se prvi rezultati objave“, piše Đukanović.

„Jedna takva je odlučila posle deset godina ministrovanja da ode. Srećan joj put. Šteta što ranije nije to uradila, ali tada je zadnjica bila priheftana za ministarsku fotelju, pa joj se nije baš mnogo mililo da istu odvaja od udobnog mebla. Onog momenta kada je stranka odlučila da je odlepi od ministarske fotelje, napustila je stranku. Nema veze, biće takvih koliko hoćete. Generalno, takve ljude žalim. Njihova jedina borba je borba za moć i privilegije i njihove duše su prazne, jer osim sopstvenog ugađanja nemaju nikakvu drugu sreću“, navodi poslanik SNS.

„Onaj naš običan član što se raduje jer je na svom mesnom odboru ubedio komšiju da zajedno glasaju za Vučića, što je sa njim popio kafu i rakiju, bistrio politiku posle glasanja i gledao utakmicu ili odigrao šah, taj čovek je daleko srećniji, jer je slobodniji. On je svaku kampanju radio srcem, a ovi što odu od nas svaku kampanju su brinuli brigu da li će ih šef primetiti i dati im neku funkciju. Od te ”velike” brige su se razboleli i žestoko oboleli smatrajući da su nezamenjivi“, piše Đukanović dodajući da im je „rastanak sa foteljom teži nego da se rastanu sa rodom najrođenijim“.

Đukanović veruje da će najavljeno formiranje pokreta, nove organizacije, koje najavljuje Vučić rešiti nepravdu, jer obični članovi SNS „samo traže malo više poštovanja i da se ipak zna da bez njih i njihovog rada na terenu stranka ništa ne bi uradila“, dodajući da su „oni su srce Srpske napredne stranke, a ne bezdušni foteljaši, korumpirana bagra i kojekakve interesdžije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari