Vladimir Gajić: Narodna stranka i Dosta je bilo uskoro u kampanji za lokalne izbore 1Foto: Medija centar Beograd

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da će koalicija te stranke i Dosta je bilo krenuti uskoro širom Srbije u kampanju za lokalne izbore, koji će biti održani u periodu između aprila i juna, a da će glavna tema biti borba protiv korupcije.

„Danas smo održali operativni sastanak dve stranke u Beogradu i pozvaćemo naše odbore u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Valjevu i u ostalim mestima u Srbiji da uspostave koaliciju sa Dosta je bilo, kako bismo što pre mogli da krenemo u kampanju“, rekao je Gajić u emisiji „Otvoreni razgovor“ na Jutjub kanalu u kojoj je gostovao sa predsednikom Dosta je bilo Sašom Radulovićem.

On je kazao da je njihov cilj da ubede građane da glasaju za „pravu opoziciju“ i da bez ujedinjene desnice nije moguće pobediti Srpsku naprednu stranku (SNS).

Na pitanje da li je i Srpski pokret Dveri pozvan u koaliciju Narodne stranke i Dosta je bilo, Gajić je odgovorio da su Dveri „u sličnoj poziciji i da se prvenstveno na njih misli kada je reč o proširivanju koalicije“.

Gajić je rekao, komentarišući inicijativu za poništavanje izbora koju je koalicija Srbija protiv nasilja podnela Ustavnom sudu, da taj sud jedini ima moć da poništi izbore, ali da je potrebno sudu dostaviti dokaze.

„Ti dokazi moraju biti takve težine da sud može da zaključi da su izborne nepravilnosti odlučno uticale na rezultat izbora, a opozicija nije koristila mehanizme koji bi mogli da je izvedu na put da eventualno dođe do relevantnih dokaza. Pokazalo se, nažalost, da je opozicija bila nespremna za izbore u organizacionom i u pravno-tehničkom smislu“, naveo je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari