Vladimir Kovačević osnovao pokret "Da se struka pita" 1Foto: Narodna stranka

Ekonomista i privrednik Vladimir Kovačević osnovao je pokret „Da se struka pita“, a u fokusu aktivnosti biće ekonomija, zdravstvo, obrazovanje, socijalna politika i poljoprivreda, saopšteno je danas.

Pokret je osnovan, kako se navodi, da na jednom mestu okupi sve pojedince, grupe, udruženja građana, pokrete koji žele da na jedan drugačiji način progovore o problemima sa kojima se suočava društvo u Srbiji.

Kovačević, koji je do skora bio član predsedništva i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke, naveo je da namerava da udruživanjem sličnih organizacija i povezivanjem pojedinaca stvori snažan pokret koji nudi rešenja i predlaže konkretne mere.

„Tim koji je okupio Kovačević sastavljen je od pojedinaca ostvarenih u svojim profesijama, koji će se baviti zagovaranjem preciznih mehanizama preko kojih moraju da se prevaziđu greške koje su pravljene u prošlosti, a uskoro se očekuje i niz tribina širom Srbije na kojima će sve biti predstavljeno“, dodaje se.

Promocija pokreta zakazana je za utorak, 14. decembar, u Beogradu, uz kako je u najavi navedeno, prisustvo „vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti“.

U saopštenju je naglašeno da pokret ne razmišlja o učešću na izborima i da odluka o tome zavisi od spremnosti političkih organizacija u Srbiji da „konačno prihvate da se samo programom mogu suprotstaviti sadašnoj vlasti i da konkretna rešenja u politici moraju zameniti lične političke obračune“.

„Ono što je definitivno jeste da pokret ‘Da se struka pita’ nema nameru da pravi koalicije sa strankama koje trenutno vrše vlast, već da svojim delovanjen promeni kompletan ambijent i način bavljenja politikom u Srbiji“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari