Vladimir Obradović za Danas o odluci SNS da se ide na nove beogradske izbore 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Vladimir Obradović, odbornik u Skupštini grada Beograda koalicije Srbija protiv nasilja, kaže za Danas da je Srpska napredna stranka odlukom da se ide na nove beogradske izbore priznala da je izgubila izbore i da je bilo izborne krađe.

Obradović navodi da ne zna šta da očekuje od sutrašnje sednice, odnosno hoće li SNS „igricama“ da odugovlači sa novim izborima.

„Očekujem nove izbore, po novim uslovima“, dodaje.

On dodaje da će režim pokušati da ne ispuni sve preporuke iz Izveštaja ODIHR-a.

„Mi tražimo da se ispune sve preporuke“, poručuje.

Predsedništvo SNS danas je donelo odluku da se ide na nove beogradske izbore. Odluku je saopštio kandidat za gradonačelnika SNS Aleksandar Šapić, koji je istakao da će na njih ići u što širem frontu.

„Videćemo ko će tu sve biti. Smatrali smo da jedna odgovorna organizacija treba da podigne le(s)tvicu legitimiteta i kredibiliteta i pokazati da politika nije matematika“, rekao je on, prenosi N1.

Sutra SNS kreće u kampanju u Šumicama, istakao je Šapić, dodavši da će se o datumu izbora odlučiti kasnije.

„Beograd stoji već pet meseci i svesni smo EXPO, koji je motor pokretanja Srbije i zato smatramo da do izbora treba što pre da dođe“, dodao je.

Ranije je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio SNS da se ide na nove izbore kako se ne bi učestvovali u krađi, kao što je to bio slučaj, rekao je, 2008. godine pri formiranju beogradske vlasti DS i SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari