Vlast i opozicija ponovo u klinču: Da li se Vučić zaista upisao u knjigu žalosti u "Ribnikaru"? 1Foto: Screenshot RTS

Nakon što je narodni poslanik i potredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ da sumnja da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u školi „Vladislav Ribnikar“ prorežimski mediji objavili su fotografiju koja je navodni dokaz da je predsednik zaista posetio ovu osnovnu školu. Te fotografije u parlamentu Srbije pokazivali su i poslanici Srpske napredne stranke, dok je opozicija tvrdila da su fotografije fotošopirane.

„I šta ćemo sad“, pitao je poslanik SNS Aleksandar Marković, pokazujući fotografiju Vučića.

Nakon toga reagovao je Srđan Milivojević, poslanik DS i upitao predsednika Srbije zašto koristi fotošopiranu fotogafiju, navodeći da je upravo to Vučićeva slika iz škole „Vladislav Ribnikar“ i upitao zar ga nije sramota.

„To je neka osoba na fotografiji četrdeseti dan od tragedije. Zaista sam užasnut ovim beskarakternim ponašanjem“ , rekao je Milivojević, a Aleksandar Mirković, poslanik SNS, mu je uzvratio da „kad ovakva gromada drži predavanje onda je sve jasno“.

Reagovala je i Nevena Đurić, poslanica SNS, koja je navela da je za razliku od svih onih koji sede sa te druge strane, misleći na opoziciju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić išao u školu i upisaao se u knjigu žalosti.

„Za razliku od svih vas koji svaku smrt koristite u političke svrhe, on nikada ne bi poveo kamere da slikaju sam čin upisivanja. Vi ste ti koji dečije grobove koristite u svom pohodu na vlast i nema smrti nad kojom ne želite da profitirate“, rekla je Đurićeva i poručila opozciji da treba da ih je sramota.

To je sve izazvalo veliku buru u skupštinskim klupama koja je trajala čitavih 20 minuta. Poslanici vlasti i opozicije prijavljivali su povredu poslovnika i raspravljali o stvarima koje se ne tiču teme sednice. Predsedavajuća u tim trenucima bila je Elvira Kovač koja je pokušavala da održi red na sednci, ali nije bilo moguće da to učini. Poslanici su vikali, pretili i svađali se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari