Vojislav Mihailović: Opozicija treba da bude u Radnoj grupi za preporuke ODIHR 1Foto FoNet Ana Paunković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da insistira da Vlada Srbije što pre u Radnu grupu za realizaciju preporuka ODIHR imenuje i predstavnike opozicije, a ne samo vlasti, što je sada slučaj.

„Očekivati od ovog sastava radne grupe na čelu sa Nebojšom Stefanovićem da će istinski raditi na realizaciji preporuka ODIHR za sprečavanje izborne krađe, isto je kao očekivati od koze da će sačuvati kupus“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Po njegovim rečima radna grupa Vlade Srbije za saradnju sa OEBS je u ovom sastavu osnovana pre četiri godine, bez predstavnika opozicije i skoro ništa nije uradila na realizaciji preporuka iz prethodnih izveštaja o izbornom nepravilnostima i zato nije za očekivati da će u ovako kratkom roku do sledećih izbora učiniti mnogo više.

„Zahtevamo da se opoziciji hitno omogući učešće u ovom radnom telu. Ovo bi mogao biti prvi korak u normalizaciji odnosa između vlasti i opozicije u našem društvu i poslednji pokušaj da imamo fer i demokratske izbore, kao što što postoje u drugim državama“, dodao je Mihailović.

Mihailović je napomenuo da će, ukoliko vlast odbije ovaj predlog, biti „jasno da se sprema da ponovi izbornu krađu za koju se uverio čitav svet da je postojala“.

„U tom slučaju, jasno je da opozicija neće dozvoliti održavanje farse od izbora u Beogradu i drugim gradovima“, ističe Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari