Vojislav Mihailović (POKS): Dok građani sastavljaju kraj sa krajem, neprimereno je da se gradi nacionalni stadion 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Koalicije Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović rekao je danas da Koalcija NADA, čiji je POKS deo, neće glasati za Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu.

Prema njegovim rečima, fiskalni deficit je 264 milijardi dok budžetski deficit iznosi 121 milijardi.

On je kao nereale i suviše optimistične ocenio prognoze o odnosu bruto domaćeg proizvoda i javnog duga.

Od projekata koji su najavljeni za narednu godinu, svega je nekoliko kapitalnih, ocenio je Mihailović.

„Dok građani sastavljaju kraj sa krajem i plaše se rastućih cena, krajnje je neprimereno da se gradi nacionalni stadion“, naglasio je on.

Mihajlović je podsetio da se Koalicija NADA zalaže za veće podsticaje za domaće investitore u odnosu na strane i ukazao na statiostičke podatke da je ove godine potpisano 36 ugovora za podsticaje, od čega je 19 sa domaćim, a 17 sa stranim investitorima, a da je za domaće opredeljen ukupno 31 milion evra, odnosno 17 odsto, a za strane 148 miliona evra, odnosno 83 odsto.

Mihailović ističe da se NADA zalaže za to da se Zakonom odredi mora biti opredeljeno najmanje 50 odsto sredstava za podsticaje domaćim investitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari