Vojvođanski klub: Orban Vojvodinu svrstao pod veliku Mađarsku, vlasti u Srbiji ćute

Ostavite komentar


  1. Nemamo mi neprijatelje van zemlje, najopasniji trenutno neprijatelji su Djilas i Jeremic

    1. To si sam smislio ili si to čuo na večernjem partijskom kursu za botove?

      1. Interesantno da sad nema onih tastaturnih imena botova koji ovde seire na komentatorluku na ostalim tekstovima. Izgleda da im je buczavi navr’vođa i njihov botovski šef dao veto da komentarišu ovakve orbanove bocke. Izgleda da im šef nosi suknjicu na kocke pa svaka kocka hoće da se bocka. Mukajet botovi…mukajet buljiša, frau zoranče knežević presamuldni bot a i njegov brat miodrag iz Péje, a mukajet i eks i argh botovske tastaturne nakarade. Mukajet mnogi zaludni botovi mile, kile, cile, ace, cace, mace i ostale cece. Đe ste sad da branite srBstvo i komunosrbadiju?

        1. Srbski??!? Eee nepismeni vole, satro geometre sa 4 razreda osnovne… Mozda nemas ni 4 razreda kad bolje razmislim..

          1. Geometre, nemoj da sramotis nas koji smo protiv sns bagre i maloumnika. Daj malo nesto smisleno

          2. U Evropi nista nije konačno.DELVIDEK JE DEO MAĐARSKE 1000 GODINA !!! I BIĆE JOŠ,NE BRINITE SE….

    2. Mislis, Vucic I njegovi lopovi, sta to smeta Djilas, koji nije u vladi,

    3. Za Vucica i vas iz SNS oni vam jesu naveci neprijatelji, ali najveci neprijatelji Srpskom narodu ste vi, primitivci, neznalice, lopine, koji radite sve u interesu stranog kapitala a na stetu ovog osiromasenog naroda.

      1. A Vulinovih $200 000 je ,pretpostavljam, humanitarna pomoć, ne strani kapital?

    4. Djilas i Jeremic?? Zasto? Zato sto mora da postoji neki neprijatelj?? Puna su vam usta drugih.. A sami ste sto puta gori od svih nabrojanih i ne nabrojanih.. sns bagro. A ove vesti o satro mapama itd. Sio ti ga djuro.. Gluposti, bez smisla, to nije vest, to je nebuloza da se time bavite..

  2. Volio bih znati koliko stanovnika Vojvodine imaju i mađarski pasoš? Mnogi su ga dobili zbog lakšeg zaposlenja na zapadu neki zbog dječjeg dodatka i ko zna zbog čega još. Nema ništa džabe i prije ili kasnije Mađarska će tražiti od svojih državljana uslugu. Pa vi gledajte ko vam je prijatelj Orban ili Bakir

  3. Znaci Vojvodina Madjarima a Srbija migrantima.Izgleda da smo mi u Vojvodini bolje prosli.

    1. Sa Orbanom ste se usraćili kao centralna Srbija s jednim „čovekom“. Možda bi Vas jedino više usraćilo da bombarduju Vojvodinu osiromašenim Uranijumom. Ne znam odakle ta priča o migrantima. Kao da je bilo ko blesav da ostane u Srbiji.

      1. Zapad se zatvara, a Srbija je ipak bolja opcija nego gudure u Avganistanu i Pakistanu.

    2. Pa on se druzi sa ludakom vucicem pa vi vidite kakav je to placeni izdajnik

    3. Nisu tu samo madjari, nemci to rade prefinjenije ne tako brutalno, ali na kraju ce Nemacka staviti ruku na Vojvodinu. Mozda to za vojvodjane i nece biti tako los scenarijo. Svet se vekovima unazad stalno menjao a misliti da ce ovako ostati doveka je NAIVNO, ako ne zbog drugog onda zbog bele kuge u Srbiji i migranata.

  4. Pa kad je ova vladajuca kamarila predala Kosovo i Metohiju dace i Vojvodinu. Ostace im mafijaska podanicka klika sa vremesnim penzionerima i novousvojenim izbeglicama. Dovoljno da imaju kome da valjaju marihuanu i da registruju teroriste.

  5. PA to se zna valjda, sta cebiti u buducnosti. Koliko god vi „prijateljevali“ sa njima. Oni ce to vratiti, cim jim se pruzi sansa. Bez pregovora, na brzinu. Srbija je dobila preko pola Vojvodine, koja je bila medju najrazvijenijim regijama u Evropi pre 100 godina. I? Sta ste uradili? Nista, unistili je pa skoro. KAko ekonomski, tako i ekoloski. Neka neko sposobniji radi sa tom teritorijom.

    1. Ajde, gledaj svoja posla. To će biti najpametnije.

      Pogotovo što si i sam na Orbanovoj „karti“.

      1. Znam ja to dobro, bez brige. Videcemo kako cemo proci. Svakako ste vi prva meta Madzarima, verujem? Ali svejedno, gledacu posla koja se meni gledaju. Svidjalo se to tebi ili ne, nadam se da imas razumevanja? Da niste srusili YU, ne bi o ovome ni za 1000 godina diskutovali, BTW. Zajedno bi pevali „Ne moze nam niko nista“ (bez mene, ne podnosim narodnjake).

      1. Ne zelim ja nista nikome, osim sam sebi. Gore su napisana iskljucivo moja predvidjanja. A ako zadnju recenicu mog komentara vidis kao zelju, jedina interpretacija sa moje strane je, da zelim ljudima iz Vojvodine da zive bolje, i normalno pre svega. Jer kao deo SRB to nece docekati.

        1. Druže Slovenac, teško da će bilo kojoj manjini u Mađarskoj biti dobro. Orban je fašista i rasista, ne bih voleo da budem manjina u njegovoj državi. To što ti misliš da bi kod njega bilo bolje nego u raspaloj Srbiji, varaš se. To kao da kažeš Romima i Jevrejima kako bi im u Nemačkoj tridesetih godina bilo bolje nego u siromašnoj Rumuniji ili Srbiji. Raspitaj se malo kako je u Mađarskoj. Ja pratim, užasno je. Neonacista ima ko pleve, sve su jači.

          1. Znam ja to Jure. Ali kao i uvek, prva generacija trpi, druga je pragmaticna, pa ne veruje tati mami o cemu pricaju, a treca vec ne zna o cemu se radi uopste. To se desilo Slovencima u ITA i u A. Nemaju pojma, da su bili Slovenci pre, i zive „normalno“. Tako bi se desilo i sa Vojvodjanima. Srba je bilo mnogo u Madzarskoj, cak i dalje od Segedina su bila neka sela. Nema jih vise bukvalno.

  6. Našla dva brata politiku,koja razara jedinstvo poštenih gradjana dve zemlje>Srbije i Madjarske.Da li je Vučić zaboravio madjarski teror za vreme rata u Novom Sadu i u ostalim delovima Bačke,kada su bacali pod led Jevreje Cigane i ostale poštene gradjane? Uostalom,Madjari mogu da poljube Staljina tamo gde se ne ljubi,jer je posle genocida Nemaca u Banatu,pomilovao Madjare? Medjutim danas,se sprijateljila dva terorista,pa dele države,po svom ukusu!

  7. Šta bi vi? Vojvodina je oteta Mađarskoj i data Srbiji kao ratni plen 1920.godine. Ovako će i Srbija za 100 godina, ako je bude bilo, da traži Kosovo. Do tada se pomirite sa time da nema Kosova, a nadam se da vam neće biti ni Vojvodine, doduše kao samostalne države i nikako u Mađarskoj.

    1. Maďarska treba da bude zadovoljna śto joj je ostao i Segedin. Niśta joj nije oteto, nego se raspala zemlja čiji je ona bila deo i poraźena je u ratu.

      A svoje nade ostavi za sebe…

      1. I Srbija će biti zadovoljna samo kad vam ostane beogradski pašaluk. I takođe je naravno pobednik u ovom zadnjem ratu, pa će vam ostati Kosovo. 😀

  8. Naravno da hoće, to je samo pitanje vremena. Mađarska je ekonomski sve jača, a Srbija sve slabija i sve više zaostaje za Mađarskom. Ekonomska moć finansira vojnu moć, koja će se iskoristiti za ostvarivanje revizionističkih ciljeva.
    Kad proceni da može da uzme Vojvodinu po prihvatljivoj ceni za Mađarsku, „prijatelj“ Orban će je uzeti.
    Jer za jednog autokratu kao šta je Orban, nema boljeg načina da učvrsti vlast nego da po relativno maloj ceni „domovini vrati“ nešto što joj je „tako nepravedno“ bilo oduzeto pre 100 godina.
    Kao što je Putinu naglo skočila popularnost kad je „vratio“ Krim, tako će se i Mađari diviti Orbanu.
    A (sve manjoj) Srbiji će preostati samo da se teši onom „kako došlo, tako i otišlo“.
    Ali tako to ide kad previše sanjaš o Velikoj Ovoj ili Onoj, a nemaš ni ljude, ni sredstva, ni saveznike da to ostvariš, nego računaš samo na nekakvu kosmičku Pravdu i Istinu…

    1. Iako Danas iz nepoznatog razloga nastavlja da briše sasvim pristojan komentar, probaću ponovo..

      To śto pišete je fantazmagorija. Mađarska je iako ispred Srbije, zemlja trećeg reda u EU. Nema niti moći, niti spoljnopolitiĉkog kredibiliteta ( Orbanova diktatura i ekstremni nacionalizam) da otima tuđe teritorije.. U samoj toj zemlji postoji nezadovoljstvo megalomanskim i visokoruptivnim projektima reźima u susednim zemljama.

      Na kraju krajeva, na famoznoj “ mali“ Velike Naďarske su i delovi svih susednih zemalja. Neśto sumnjam da će one imati razumevanja xa takve megalomanske ambicije.

      Mi imamo problem sa kriminalizovanim i autikratskim reźimom ovde. Ali to ne znači da se nećemo baviti gospodinom Orbanom i njegovom pilitikom kada ovde stvari dovedemo u kakav takav red.

      1. Izgleda da cemo mi vojvodjani precicom u EU. Bas imamo srece, jedino je taj madjarski djavoljski tezak jezik.

  9. Znam da se vecini nece svideti, ali… ne mozes da polazes pravo i na Kosovo i na Vojvodinu. Ko je zaboravio da ga podsetim da je Srbija do 1918 ( pre samo 100 godina ), bila do Zemuna. A ima i jedna stara poslovica, ko hoce vece, izgubi iz vrece.

  10. Pa nije Orban dzaba delio vojvodjanskim madjarima drzavljanstvo kao bombone, ja sam inace polu madjarica talodje ga posedujem, u jednom navratu nam je poslao pisma u koiima je pisalo nesto tipa da nam se zahvaljuje i da se nada kad bude trebali da se odlucuje da cemo zajedno stvoriti veliku zajednicu. Mi smo vec tad komentarisalo u porodici da ovaj sprema nesto

  11. pa sta je tu novo? njihove pretenzije prema vojvodini, poznata stvar!, samo, koja je uloga ovih srba sto se zalazu za autonomiju vojvodine ?! jesu li i oni za to da udju u madjarsku?samo pitam?!

    1. Ne verujem da su za ulazak u H. Ljudi samo hoce autonomiju. Ne da generisu pola para za budzet, a vrati jim se 10%. Prica iz SFRJ, realno. SLO sa 8% stanovnistva uplacuje preko 20% u savezni budzet, vrati joj se 1/3 toga. HR napravi 70% para od turizma, vrati jim se 10%, ostalo ponikne u BG. Itd, itd. A takvih slucajeva i po centralnoj SRB koliko hoces. Lokalnih zajednica, koje su izgradile BG, a same propadaju nevidjeno (Bor, Majdanpek naprimer). Umesto da su pozlacena obadva, koliko para su generisali zadnjih 200 godina.

  12. A pa Orban i njemu slicni ne rade nista dzaba.
    Obnovljena skola u Zrenjaninu, finansiranje FK TSC iz Backog Jarka…

  13. Sad je jasno zasto je AV bio kod Orbana – nova rasprodaja Srbije.Tarabici su ocigledno pravi proroci.

  14. Ja bih pre rekao: „Vučiću dalje ruke od Vojvodine“. Što se tiče izjave Orbana, meni lično ne smeta uopšte.

    1. E pa meni smeta Orbanova izjava. Ne zna se ko je gori, Orban ili Vučić.
      U stvai, zna se. Orban. On je fašista i rasista, dok kod Vučića rasizam još nismo otkrili, valjda zato što nema još dovoljno migranata, ili zato što je Srbija preslaba. Vučića bi valjalo što pre poslati u istoriju, a Orbana se držati što dalje. Raspitaj se malo, u Mađarskoj je neonacizam strahovito jak, doživljava renesansu. Ne bih voleo da sam manjina u Orbanovoj državi.

    2. Nije problem, napravite referendum i pripojite se Mađarskoj, ili samostalna država Vojvodina, ili kako želite.

      1. Samo u danasu moze doci rasprave izmedju ovakve dvije budale kao vi

  15. Ovi iz Vojvodjanskog kluba su bas naivni. Otkuda im pomisao da ce Vucic i Brnabicka stititi Vojvodinu. Gospodo, po onoj narodnoj – uzdaj se use i u svoje kljuse.

  16. Sad Madjarska a potom Austrija i Italija. Zasto da ne, ako Izrael nakon 2000 godina moze polagati pravo na Palestinu,koja objektivno pripada jednom drugom narodu,koji je celo vreme od Isusa na ovamo tu neprekidno ziveo.
    Jugoslavija je morala da padne,i da joj se u ime demokratije na vlast dovedu takvi otrovni nacionalisti i secesionisti i da ukupna moc ovih prostora bitno oslabi i sad nista novo nece biti da se zahtevi umnozavaju i sa nozem u zubima traze “ njihove istorijske oblasti“. Madjari zasada nisu pretnja, jer to moze biti Orbanov marketing i gluma radi pridobijanja mnjenja za sebe, obzirom da mu se tlo pocelo ljuljati, poprilicno. Ali ako se to imalo uozbilji, gde traziti pomoc? Nigde, objektivno nigde. Nasa rec u medjunarodnim forumima znaci manje nego palestinska. Ne nadajmo se da ce mutti Merkel stati na nasu stranu. Zasto bi. Ostaje nam samo veliki Ivica Dacic i njegova Miljacka.

  17. Da li se iko upita šta je sa srpskom manjinom u Mađarskoj? Ima li je uopšte ili su svi pobijeni ili asimilovani u dva svetska rata? Piše li iko o položaju i pravima Srba u BiH, Crnoj Gori, Slbaniji, S. Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji…???Generalno se stalno štrecamo pri pomenu prava manjina u Srbiji od nekog EU političara, bez ikakvog razloga. Od silne želje da ostavimo što bolji utisak na strance, zaboravili smo potpuno na zemljake!
    Da podsetim da je Soroš poreklom Mađar, prebegao preko bare posle drugog svetskog rata. Slučajno ili ne, ali su preko iste bare otplovili i mnogi nacisti!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.