Vondraček: Češka ne povlači priznanje Kosova

Ostavite komentar


  1. Ozbiljne zemlje sa duzom demokratskom tradicijom (u koju se Ceska racuna) uopste ne diskutuju teme o nekom povlacenju priznanja susednih drzava, poput Kosova. Ovakve teme namecu radikali i SPS, pod cijom vlascu (ranije i sada) je Kosovo i postalo samostalno i prvi juzni sused Srbiji. U suprotnom ce se i dalje nastaviti sa glupiranjem tema koje su odavno prevazidjene.

    1. @Domingo

      Na Kosovu ne postoji nikakva drzava, tamo je SADA nekakav pateticni protektorat, nefunkcionalna tvorevina koju „tate&mame“ ne uspevaju da legalizuju vec deceniju i vise. Da si procitao clanak, saznao bi da je bas ta ceska demokratska tradicija preskocena, da nikakve diskusije nije bilo , da se zaobislo vecinsko misljenje gradjana i da je pod stranim pritiskom Ceska priznala tu karikaturalnu paradrzavu na Kosovu. Demokratska tradicija bi bas zahtevala da se ponovo preispita ta odluka, uvaze pravni i istorijski argumenti, stavovi vecine i to priznanje ponisti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.