"Mi smo komandu od naroda dobili upravo na završenim izborima": Vučević i Vučić na prijemu u Domu garde 1Foto: Sajt Ministarstva odbrane Srbije

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević najavio je večeras nova ulaganje u naoružanje i vojnu opremu, saopštilo je to ministarstvo.

Vučević je, u Domu Garde na Topčideru, na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika, ocenio da je i to dokaz „jačanja i snaženja Srbije“.

On je, na prijemu kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetio je šta je sve urađeno u sistemu odbane u ovoj godini u vezi opremanja jedinica i povećenja plata.

„A da li je sve ovo što sam ukratko pomenuo istina ili je jeftina propaganda, da li zaista radimo svim svojim kapacitetima i fizičkim i intelektualnim u korist Srbije, na ta pitanja dobili smo odgovor (na izborima) 17. decembra“, kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, narod je (na izborima) rekao sve jasno i glasno, „toliko glasno da tu nema nikakve dileme“.

„Mi smo komandu od naroda dobili upravo na završenim izborima – da nam veruju da ćemo ostvariti zajednički sve ono što smo obećali i što smo rekli da je naš cilj, želja, snovi za Srbiju“, kazao je on.

Rekao je „da nije uvek bilo tako, pošto su nekada plate u vojsci bile na nivou socijalnih davanja“.

Naveo je i da ranije „nijedan program zbrinjavanja stambenog pitanja nije postojao“, te da je „namenska industrija bila u agoniji“.

„Tehnika i oprema, ne samo da nisu bile kupovane“, nego je i postojeća uništavana, sečena u staro gvožđe i topljena“, rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari