Vučević: SNS i SPS na odvojenim listama 1Foto: RTS

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za RTS da će u narednih četiri ili pet dana biti poznato ko će na beogradskim izborima predvoditi listu „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“.

Vučević je rekao da će na izbore SNS i SPS izaći na odvojenim listama, ali da su spremni da nastave saradnju posle izbora.

Na sednici Predsedništva SNS-a vođena je otvorena diskusija, a polovina članova je predlagala da se ide na vanredne parlamentarne izbore, rekao je Miloš Vučević gostujući u Dnevniku RTS-a.

„Na kraju je većina prihvatila argumentaciju Aleksandra Vučića da je u interesu Srbije, iako ne SNS-a da nemamo vanredne izbore“, rekao je Vučević.

Kaže da je na ljudima iz „Miškovićeve žuto-riđe koalicije „da se izvine“ ili kažu zašto su tvrdili da će izbora biti, navodeći da je u pitanju bila „autoprojekcija“.

„Srpska napredna stranka je pokazala da su interesi Srbije uvek iznad stranke. Pokazala je da je stranka svesna da ima benefit od održavanja izbora, ali da ipak bira interes Srbije“, rekao je Vučević.

Ističe da će za četiri ili pet dana biti poznato ko će se naći na listi naprednjaka.

„Verujem da će građani biti zadovoljni imenima. Naša lista će biti relaksirana od stranačkih naziva, titula, odrednica“, naveo je Vučević istakavši da će na listi predložiti politiku rezultata i budućnosti i da se neće baviti mržnjom već će pokazati rezultate.

U naredna dva do tri dana biće definisano i s kime će SNS izaći na izbore. Izvesno je, kaže Vučević, da će se na listi naći SDP Rasima Ljajića, kao i da će SPS imati svoju listu.

„Spremni smo da nastavimo saradnju sa SPS-om nakon izbora“, rekao je Vučević.

Govoreći o Novom Sadu čiji je gradonačelnik, Vučević je rekao da je pred tim gradom nastavak dosadašnjeg puta, na kojem je dobio evropske titule, nastaviće se sa snažnom saradnjom sa republičkom i pokrajinskom vlašću, a očekuju ga i kapitalni projekti od nacionalnog značaja.

Očekuje da će u martu za saobraćaj biti otvoren Žeželjev most, a Novi Sad očekuje i završetak rada na pristupnim saobraćajnicama.

Nastaviće se i sa borbom za nova radna mesta, zaključio je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari