Vučević: SNS nije krenula sa predizbornom kampanjom, ali nije prekidala sa stranačkim radom 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović, File)

Predsednik Srpske napedne stranke (SNS) i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da ta stranka nije krenula sa predizbornom kampanjom, ali da nisu prekidali sa stranačkim radom, jer, kako je naveo, izborima se bavi četiri godine, „a 45 dana predstavlja samo glazuru“.

On je na televiziji B92 kazao da su obilazili opštinske i mesne odbore, kao i da se najteži deo posla radi tokom cele godine.

Rekao je i da su spremni za izbore i da im je cilj da dobiju podršku najvećeg broja građana, ali i da je SNS svestan koliko je teško dobiti dobar izborni rezultat.

Upitan da li su vojnici zadovoljni svojim položajem, kazao je da misli da jesu, „zato što vide da se mnogo više ulaže u vojsku, ali ne samo u nju nego i u njihov standard“.

„Svakako da tu još ima posla, želimo da imaju još veće plate, da imamo još modernije naoružanje i opremu, da imamo još više pripadnika vojske srbije“, ocenio je Vučević.

Komentarišući odnose Beograda i Prištine istakao je da ne očekuje nikakvu deeskalaciju na Kosovu, već da se boji da će doći do eskalacije na terenu.

Dodao je da ne vidi ni „promil volje“ kod premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) i njegovih saradnika da odstupe od svoje politike, kao i da Kfor mora da reaguje na pozive kosovskih političara na prisustvo kosovskih bezbednosnih snaga na severu pokrajine bez Kfor-a.

Naveo je i da je dobro što je deo pritvorenih Srba pušten da se brani sa slobode, ali da je to kao „da vas je neko prebio, pa vam sada daje zavoje i lekove da vas manje boli“, ali da i dalje nije otklonjen uzrok koji je doveo do toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari