Vučević: Vojska Srbije ne želi ratove ali je spremna da zaštiti državu i sve njene građane 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da Vojska Srbije (VS) „ne želi sukobe i ratove“ ali da je spremna da „zaštiti državu i sve njene građane“.

Vučević je posle obilaska jedinica vojske stacioniranih u garnizonima Raška i Novi Pazar rekao da će političko rukovodstvo „učiniti sve da očuva mir i stabilnost“ ali da je VS „najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi“.

„Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih građana“, rekao je Vučević a prenelo Ministarstvo odbrane.

Uz ministra, jedinice VS u Raški i Novom Pazaru obišao je i zamenik načelnika Generalštaba VS general-potpukovnik Petar Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari